konzumer archívum - 2007 július

2007
július

0

A Vodafone ügyfelei már holnaptól olcsóbban roamingolhatnak

2007. július 31. 12:52

Megelőzte a versenytársakat a Vodafone: az Európai Unió által hozott új direktíva szerinti legkorábbi időpontban, már holnaptól olcsóbban telefonálhatnak a Vodafone előfizetői külföldön -- ez a T-Mobile-hoz és a Pannonhoz képest szinte pontosan egy hónapos előnyt, és valószínűleg nem kevés megtakarítást jelent a nyár végére.

0

AMD Falcon: integrált processzor és grafikus chip 2009-ben

2007. július 27. 13:39

Tegnap tartotta meg éves elemzői konferenciáját az AMD. Az ilyen eseményeken megszokott gátlástalan önfényezésen kívül számos részlet látott napvilágot az AMD jövőbeni elképzeléseivel kapcsolatban, köztük a mobil processzorok terméktervével. Ahogyan azt a vállalat már korábban is közölte, jövőre érkezik első valóban mobil processzora és platformja, de igazán 2009 és 2010 tűnik izgalmasnak: ekkor érkezik ugyanis a Fusion projekt első gyümölcse, a grafikus és videodekóder magot is tartalmazó ultraintegrált processzor.

0

Eljött végre a vezeték nélküli USB kora

2007. július 17. 11:31

[News.com] Végre valós alternatívává válik a vezeték nélküli USB-kapcsolat, ebben a hónapban számos gyártó jelentheti be Wireless USB-t nyújtó termékeit. A Belkin mellett, mely egy -- korábbinál olcsóbb, 50 dollártól elérhető -- vezeték nélkül kommunikáló USB hubot dob piacra, a Lenovo ThinkPad T61P noteszgépgéphez is rendelhető vezeték nélküli USB opció -- alig egy évvel azután, hogy eredetileg piacra kellett volna lépnie a technológiának.

0

Többszáz megabites letöltés mobilon Super 3G-vel

2007. július 16. 13:22

[VS] Újabb lépcsőre számíthatunk a mobil adatátvitel sebességemelés terén a HSPA technológiák (HSDPA, HSUPA) után, de még a negyedik generáció beköszönte előtt -- az NTT Docomo japán mobilszolgáltató megkezdte Super 3G próbahálózatának tesztelését. A hihetetlennek tűnő, maximálisan 300 megabit/s-os letöltési, és 80 megabit/s-os feltöltési sebességre képes technológia akár már 2009-ben készen állhat arra, hogy világszerte a harmadik generációs hálózatokra ültessék.

0

A mobil biztonságban is az ember a gyenge láncszem

2007. július 16. 10:57

[News.com/HWSW] Az informatikai biztonság leggyengébb láncszemei az emberek, és ez nincs másképp a mobiltelefonok esetében sem. Az okostelefonokon futó operációs rendszerek megfelelően biztonságosak, azonban hiába, ha a felhasználók fittyet hánynak a figyelmeztetésekre és bármilyen progamot feltelepítenek.

0

A LED és a lézer mentheti meg a projektoros televíziókat

2007. július 12. 16:05

[VS] Folyamatosan alakul a nagyfelbontású televíziók piaca: míg az alsó szegmenst egyértelműen az LCD-technológia uralja -- és ebben változás nem is várható --, a nagyobb, 60 hüvelyk feletti méretű készülékeknél a plazmának nem csak az LCD-vel, de a sokak által már eltemetett, azonban új technológiákkal felturbózott háttérprojektoros televíziókkal is meg kell küzdeniük.

0

Tízéves a Sony VAIO

2007. július 6. 12:48

Éppen tíz éve, 1997 júliusának első hetében jelent meg az első Sony VAIO noteszgép. A VAIO (Video Audio Integrated Operation) betűszóhoz, névhez a mai napig hű maradt a Sony, főleg azért, mert minden noteszgépe a multimédia területére, ezen belül a kép- és hanganyagok feldolgozására koncentrált, természetesen modellenként az adott kor lehetőségeihez mérten.

0

A jövő nyári olimpiát már tévétunerrel felszerelt mobillal nézzük majd?

2007. július 3. 12:28

A T-Mobile áprilisi megállapodását követően most a Vodafone is szándéknyilatkozatot írt alá az Antenna Hungáriával a mobiltelevíziózással kapcsolatos tesztek megindításáról. Optimális esetben akár az is előfordulhat, hogy a 2008-as kínai olimpiai közvetítéseket már akár digitális tunerrel ellátott mobilkészülékekkel is megtekinthetjük majd.

0

Az Európai Bizottság beavatkozik a formátumháborúba?

2007. július 3. 10:48

[WSJ/HWSW] Az Európai Bizottság vizsgálatot indított annak feltárására, vajon a rivális nagyfelbontású optikai formátumok mögött álló táborok tettek-e versenykorlátozó lépéseket annak érdekében, hogy piaci előnyhöz jussanak. A Wall Street Journalt informáló belsős források szerint az EB elsősorban a Blu-Ray hollywoodi térhódítását veszi szemügyre és már számos stúdiótól kért be dokumentumokat, e-maileket, valamint telefonbeszélgetéseket.

0

A 900 MHz-es tartomány felé bővítené a 3G-t a GSM Szövetség

2007. július 2. 11:35

A GSM Szövetség (GSMA) arra kéri a helyi hatóságokat, hogy tegyék elérhetővé a világszerte felszabaduló 900 MHz-es frekvenciasávot a harmadik generációs szolgáltatások számára. Az új spektrum nem csak a sávszélességet növelheti, de olcsóbb és könnyebben telepíthető harmadik generációs hálózat létrehozásához vezethet, sokkal nagyobb lefedettséget nyújtva.