Szerző: Bányai György

2007. szeptember 14. 11:29

Aranyba csomagolta új külső meghajtóját a LaCie

A LaCie külső merevlemezes egysége aranyhatású burkolatban próbálja a stílusos külsőt fontosnak tartó vásárlókat megnyerni. Az új, 500 gigabájt adat elnyelésére képes tárolóegység aranyszínű burkolata jól mutat minden exkluzív környezetben.

[HWSW] A LaCie külső merevlemezes egysége aranyhatású burkolatban próbálja a stílusos külsőt fontosnak tartó vásárlókat megnyerni. Az új, 500 gigabájt adat elnyelésére képes tárolóegység aranyszínű burkolata jól mutat minden exkluzív környezetben.

A LaCie régóta jelen van megoldásaival a külső tárolók piacán, eszközeikre a kezdetektől jellemző volt a stílusos megjelenés és a kifinomult technikai tartalom. A cég jelenlegi kínálatát -- amelynek alkotói között nem egy esetben az F.A. Porsche tervezőrészleg közreműködését is tetten érhetjük -- erősíti a Golden Disk, amelynek Ora-Ïto világhírű francia formatervező által megálmodott, fodrozódó víztükörre emlékeztető, arannyal befuttatott külseje alatt egy 500 gigabájt tárolókapacitású merevlemez rejtőzik. A számítógépes összeköttetés USB 2.0 kapun keresztül valósítható meg, külön meghajtóprogram telepítése nélkül.


LaCie Golden Disk

A Golden Diskkel a cég 1-Click adatarchiváló szoftvere is érkezik, mellyel biztonsági mentéseinket intézhetjük a windowsos környezetben, amelynek az Apple gépein a SilverDisk -- mi inkább GoldenDisknek neveznénk ennél a meghajtónál -- a társa a szoftverkörítésben. A hűtőventilátor nélküli Golden Disk 189 dolláros ára kifejezetten magasnak nem nevezhető, főleg annak ismeretében, hogy ezért az összegért nem csak egy külső házat kapunk, hanem egy 500 gigabájtos 3,5 hüvelykes meghajtót is. Mindazonáltal a terméket nem csak a külseje, hanem az ára is a prémiumkategóriába sorolja. Előrendelést már adhatunk le rá a termék weboldalán, ahol a szállítás várható kezdetét októberre ígérik.

A LaCie termékei között ujjlenyomat azonosítására képes szenzorral szerelt meghajtókat 3,5 hüvelykes (180 dollártól) és 2,5 (230 dollártól) hüvelykes változatban egyaránt találunk, sőt hálózati meghajtó (180 dollártól) és RAID megoldásainak (400 dollártól) kínálata is igen széles. Ezeket a 139 dollártól induló 1,8 hüvelykes, 60 gigabájt kapacitású modellcsaládja, illetve a 12 gigabájtos Microdrive-val szerelt 189 dolláros USB kulcs egészíti ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról