Szerző: Ady Krisztián

2007. szeptember 19. 15:25

Külső merevlemezekkel erősít a Verbatim

Külső merevlemezekkel bővíti termékkörét a kiváló minőségű CD- és DVD-lemezeiről elhíresült Verbatim. A termékportfólió kisebb kapacitású és méretű 2,5 hüvelykes, illetve nagyobb háttértárakat tartalmazó, nagyobb teljesítményű 3,5 hüvelykes merevlemezekből áll, melyek októbertől lesznek kaphatók kereskedelmi forgalomban.

[HWSW] Külső merevlemezekkel bővíti termékkörét a kiváló minőségű CD- és DVD-lemezeiről elhíresült Verbatim. A termékportfólió kisebb kapacitású és méretű 2,5 hüvelykes, illetve nagyobb háttértárakat tartalmazó, nagyobb teljesítményű 3,5 hüvelykes merevlemezekből áll, melyek októbertől lesznek kaphatók kereskedelmi forgalomban.

A Verbatim az amerikai SmartDisk bekebelezésével "vásárolta be magát" erre a piacra, a külső merevlemezekhez saját adatmentő szoftvert is mellékel a vállalat. A 2,5 hüvelykes változatok ütésálló alumínium burkolattal rendelkeznek és 120, 160 és 250 gigabájtos kapacitással érhetők el. A csatlakozás USB 2.0 felületten, vagy két FireWire porton keresztül oldható meg, külső tápellátást ezek a merevlemezek nem igényelnek.

A 3,5 hüvelykes merevlemezekkel szerelt külső, szintén USB és FireWire csatolókkal rendelkező háttértárakat Serial ATA felületű meghajtókkal szerelik, és 500 és 750 gigabájtos kapacitással vásárolhatók meg. Az 500 gigabájtos NAS (Network Attached Storage) hálózati, Ethernet felülettel is ellátott merevlemezhez plusz USB-felülete akár egy nyomtatószerver funkcióját is ellátja. Ezt a termékét a Verbatim otthoni irodák, vagy kisvállalkozások számára kínálja.

Verbatim hordozható merevlemezek

Piaci előrejelzések szerint a jövőben tovább növekedik a kereslet a külső merevlemezek iránt, a jelenlegi évi 25 millió darabról a gyártás 60 milliós szintre emelkedik. Jelenleg a 3,5 hüvelykes tárolók piaca a nagyobb, de egyre többen használnak hordozható gépeket, melyeknek köszönhetően a 2,5 hüvelykes külső meghajtók piaca gyorsabban növekszik.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 28. 21:08

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.