Szerző: Bányai György

2007. szeptember 25. 16:36

Megújultak a Western Digital My Book külső merevlemezei

A Western Digital méltán népszerű My Book névre hallgató modellsorozatát frissítette, amelynek új tagjai karcsúbbak lettek és 320 gigabájttól 1 terabájtig kínálnak helyet adatainknak.

[HWSW] A Western Digital méltán népszerű My Book névre hallgató modellsorozatát frissítette, amelynek új tagjai karcsúbbak lettek és 320 gigabájttól 1 terabájtig kínálnak helyet adatainknak.

Két hete adtunk hírt a Maxtor One Touch külső merevlemezes tárolóinak harmadik szériás megújulásáról, amelyre a Western Digital a My Book sorozatának frissítésével reagált. Az új eszközök vékonyabbak az elődöknél, kapacitásuk pedig 320 gigabájttól egészen 1 terabájtig terjed. A fizikai méreteket illetően egy hagyományos könyv dimenzióival leírható új egységek három változatban, (My Book Home Edition, My Book Office Edition és My Book Essential Edition 2.0) választhatók, amelyeket a gyártó eltérő felhasználóknak szánt, de ez a névválasztásból is kiderül.


Képen az Essential Edition

Az új külsejű egységek a Kensington lopásvédelem rése és a bekapcsolt állapotot jelző LED mellé egy telítettségjelzőt is kaptak, így egyszerűbben meggyőződhetünk a tárolón még elérhető szabad helyről. A Home Edition a szoftveres különbségeken kívül USB-kapu mellett FireWire-, sőt, eSATA- csatlakozót is kínál. Az Office Edition csak USB 2.0 interfésszel rendelkezik, az Essential Edition ennél már csak "szoftveresen butább", ugyanis nem járnak hozzá az adatbiztonsággal kapcsolatos segédszoftvereket, de éppúgy, mint az otthoni változat, képes a számítógépünkkel együtt be- és kikapcsolni.

A gyártó a meghajtóit Google alkalmazásokkal is megtölti, amelyek között a Google Toolbar, Google Desktop és a Picasa szoftvereket találhatjuk meg. Az irodai és az otthoni változathoz 3 év garancia jár, míg az alapváltozat mellé 1 évet kapunk. Áruk 130 és 380 dollár között alakul kapacitástól és a modelltől függően.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról