:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. szeptember 27. 10:28

Egyetlen nap alatt 170 millió dollárt hozott a Microsoftnak a Halo 3

Bejött a Halo 3 a Microsoftnak, a redmondiak közleménye szerint csak az Egyesült Államokban a nyitónapon 170 millió dolláros bevételt hozott a játék, ami minden eddigi játéknál jobb eredmény, sőt, az egész szórakoztatóiparban példátlan. Elemzők szerint a régóta várt akciójáték látványosan meg fogja dobni az Xbox 360 eladási mutatóit is, a Wedbush Morgan Securities prognózisa szerint szeptemberben 400-500 ezer konzolt értékesíthet a Microsoft az Egyesült Államokban, majdnem kétszer annyit, mint augusztusban.

[HWSW] Bejött a Halo 3 a Microsoftnak, a redmondiak közleménye szerint csak az Egyesült Államokban a nyitónapon 170 millió dolláros bevételt hozott a játék, ami minden eddigi játéknál jobb eredmény, sőt, az egész szórakoztatóiparban példátlan. Elemzők szerint a régóta várt akciójáték látványosan meg fogja dobni az Xbox 360 eladási mutatóit is, a Wedbush Morgan Securities prognózisa szerint szeptemberben 400-500 ezer konzolt értékesíthet a Microsoft az Egyesült Államokban, majdnem kétszer annyit, mint augusztusban.

Amint arról beszámoltunk, a szaksajtó mindenhol elragadtatással írt a játékról, a legtöbb lapban 95 százalékos vagy még ennél is jobb eredményt ért el a Halo 3. A felhasználói visszajelzések azonban érdekes módon nem magasztalják ennyire a szoftvert, a Metacritic adatbázisa szerint a "hivatásos" tesztelők átlagosan 96 százalékra tartották a Halo 3-at, a vevők azonban közel sincsenek ennyire elragadtatva Master Chief legújabb kalandjától, a 751 vásárló 10-ből átlagosan 8,2 pontra értékelte a játékot. A Gamespot olvasói átlgosan 8,9 pontot adtak a Halo 3-ra, az IGN látogatói pedig 8,3 pontra értékelték.

Halo 3 Legendary Edition

A 170 millió dolláros rekordbevétel valóban szép summa, azonban a teljes képhez hozzátartozik, hogy a díszdobozos, valamint a korlátozott példányszámban kiadott "sisakos" változatnak köszönhetően a Halo 3 átlagos eladási ára 78 dollár volt: ezt nyilván nem lehet egy-az-egyben összevetni a mozibevételekkel. Robbie Bach, a Microsoft szórakozrató részlegének vezetője szerint a Halo 3 jelentős szerepet játszik majd abban, hogy a divízió az idei pénzügyi évben története során először legyen nyereséges, Bach szerint jó úton haladnak a cél eléréséhez.

A Halo 3 óriási népszerűségét nem csak élvezi, nyögi is a cég, ugyanis az Xbox Live internetes szolgáltatást valósággal megrohanták a játékosok, akik egymás ellen akarták próbára tenni ügyességüket, aminek hatására a rendszer belassult, sokan panaszkodtak csatlakozási problémákra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.