Szerző: Bányai György

2007. szeptember 28. 10:59

Elegáns formatervű asztali géppel rukkolt elő a Gateway

Augusztusban adtunk hírt arról, hogy a nagy múltú PC-gyártó, a Gateway termékei újra fellelhetőek lesznek a hazai számítástechnikai piacon. Az ebben a hónapban 22 éves PC előállító most megjelent újdonsága a Gateway One és az Apple iMac gépe iránt fogékonyakat bizonytalaníthatja el.

[HWSW] Augusztusban adtunk hírt arról, hogy a nagy múltú PC-gyártó, a Gateway termékei újra fellelhetőek lesznek a hazai számítástechnikai piacon. Az ebben a hónapban 22 éves PC előállító most megjelent újdonsága a Gateway One és az Apple iMac gépe iránt fogékonyakat bizonytalaníthatja el.

Az új iMacre nagymértékben emlékeztető, "minden egyben" külső legmarkánsabb része az egy darabból készült (leszelerhető a merevlemez, a memória, vagy akár az optikai meghajtó egyszerű bővíthetősége érdekében) hátoldali aluminiumhéj, amely magát a számítógépet és a 19 hüvelykes, 1440x900 képpontos megjelenítőt foglalja egyetlen egységbe. Az egész szerkezet csak egy kicsit vastagabb 9 centiméternél.


Gateway One

A fekete előlap alső részében található "maga a PC", a legkisebb teljesítményű megoldás 1,5 gigahertzes Core 2 Duo processzorral, 2 gigabájt memóriával, 320 gigabájtos háttértárolóval, és alaplapi Intel X3100 integrált grafikával kerülhet a vásárló birtokába 1300 dollárért. A kiépítés maximuma egy 1800 dolláros változat, amelybe az olcsó modell központi egységének 2 gigahertzes változata, 3 gigabájt memória, 500 gigabájtos merevlemez, valamint egy 256 megabájt saját memóriával gazdálkodó ATI Mobility Radeon HD 2600 videokártya került. Egy közbenső változat is elérhető 1500 dollárért, melyet 400 gigabájtos merevlemez, valamint ATI Mobility Radeon HD 2600-as különböztet az alapváltozattól.

Mindhárom változat közös jellemzője az Apple gépeknél is alkalmazott tálcanélküli DVD-író, Bluetooth- és (a/b/g/n) WLAN-támogatás. Gigabit sebességű hálózat, négy USB (ebből egy a gépház tetején) és egy FireWire eszköz csatlakoztathatósága oldható meg a szokásos hangkivezetések mellett, de még TV-bemenet is fellelhető a portok között. A novembertől piacra kerülő Gateway One Windows Vista Home Premium operációs rendszerrel érkezhet, várhatóan egy-két hónapos csúszással akár hazánkba is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról