Szerző: Ady Krisztián

2007. szeptember 20. 10:00

Újabb Wi-Fi-s mobiltelefon a Nokiától

Újabb Wi-Fi vezérlővel szerelt, az UMA technológiát is támogató mobiltelefont mutatott be a Nokia. A stílusos 6301 mobil -- a 6300 ikertestvére -- az Unlicensed Mobile Access (UMA) technológia segítségével Wi-Fi kapcsolaton keresztül is képes a mobilszolgáltató hálózatára kapcsolódni, így olcsóbb percdíjakkal, vagy akár teljesen ingyen telefonálhatunk.

[HWSW] Újabb Wi-Fi vezérlővel szerelt, az UMA technológiát is támogató mobiltelefont mutatott be a Nokia. A stílusos 6301 mobil -- a 6300 ikertestvére -- az Unlicensed Mobile Access (UMA) technológia segítségével Wi-Fi kapcsolaton keresztül is képes a mobilszolgáltató hálózatára kapcsolódni, így olcsóbb percdíjakkal, vagy akár teljesen ingyen telefonálhatunk.

Az UMA sajnos itthon még szinte teljesen ismeretlen technológia, de az Egyesült Államokban a T-Mobile nemrég indította el országosan T-Mobile@Home szolgáltatását. Ennek keretében egy Wi-Fi routert vásárolhatunk, melyet otthoni szélessávú internetszolgáltatásunkra kell csatlakoztatunk. A mobillal a Wi-Fi-hálózatra csatlakozva, szélessávú internetükön keresztül ingyen telefonálhatnak mobil és vezetékes irányokba az amerikai előfizetők.

Az UMA-képes Nokia 6301 mindössze 93 gramm tömegű, 13,1 mm vékony, és igen minőségi benyomást kelt az anyagválasztásnak köszönhetően. A 2 megapixeles kamera képeit a 30 megabájtnyi beépített memóriába, vagy a maximálisan 4 gigabájt kapacitású microSD kártyára rögzíthetjük, és a 320 x 240 pixeles képernyőn nézhetjük vissza. A telefonhoz tartozék a Nokia Desk Stand DT-23 állvány is, mely az akkumulátort is tölti.

Nokia 6301 UMA mobiltelefon

A 6301 készülékben FM-rádió és audiolejátszó szoftver is található, az állvány használatát pedig még hasznosabbá teszi a kihangosító funkció. A Nokia szerint 14 napos készenléti időre képes mobilkészülék 2007 negyedik negyedévétől lesz kapható 230 eurós nettó áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról