:

konzumer archívum - 2007 február

2007
február

0

Mobiltelefonos pénztárcán dolgozik a BME-vel közösen az E-Group

2007. február 28. 15:46

Az E-Group a Budapesti Műszaki Egyetemen élőben is bemutatta a barcelonai 3GSM kiállításon már sikeresen debütált NFC mobilmegoldásait, melyek szabadalmi bejegyzése már folyamatban van. A bemutató nem véletlenül a BME területén zajlott, hiszen a közeljövőt alaposan átformáló megoldások megszületését lehetővé tévő MOBILSEC kutatás-fejlesztési projekben az Egyetem Híradástechnikai Tanszéke is igen aktívan közreműködik, illetve azt a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) is támogatja.

0

Nokia újdonságok a 3GSM Konferencián és kiállításon

2007. február 12. 14:07

A barcelonai 3GSM kiállításon a Nokia számos új, elsősorban üzleti felhasználásra szánt, internetes szolgáltatásokra kihegyezett készülékeket mutatott be melyek a vállalat vélemménye szerint átalakítják a személyes mobilhasználati szokásokat.

0

Az első hajlékony kijelzős PDA már idén megérkezik

2007. február 9. 11:02

[CNET News.com] Már idén piacra kerülhet az első olyan készülék, mely hajlékony, jelen esetben feltekerhető kijelzővel rendelkezik. A holland Philips Electronics egyik leánya jövő héten prezentálja azt a kéziszámítógépet, mely fejlesztője szerint kereskedelmi bevezetésre is alkalmas, és az első lépést jelenti egy olyan, talán nem is távoli idő felé, melyben minden mobilnak lesz hajlékony kijelzője.

0

A képminőség romlásához vezethet a kibontakozó megapixel-hajsza?

2007. február 7. 12:34

[News.com, HWSW] Szakértők és digitális kameragyártók véleménye megoszlik abban a kérdésben, vajon hova vezet az egyre növekvő megapixel-hajsza a digitális fényképezőgépek piacán. Egyes szakemberek szerint a 10 megapixeles kompakt kamerák piacra lépésével már egyértelműen csökken az elérhető képminőség, mely elsősorban annak köszönhető, hogy az azonos méretű, apró képérzékelő lapkák szenzorai a növekvő felbontásnak köszönhetően egyre kisebbek lesznek, így egyre zajosabb, a finom tónusokat érzékelni képtelen kamerák születhetnek.

0

Új Walkman és Cyber-shot mobiltelefonok a Sony Ericssontól

2007. február 6. 13:06

Nem kevesebb mint 8 új mobiltelefont mutatott be ma a tavalyi évben kimagasló üzleti eredményt elért Sony Ericsson: két új Walkman-készülék mellett a Cyber-shot vonal is négytagúra bővül a belépő szintű K550i és a felsőkategóriás K810i piacra lépésével. A vállalat tovább szélesíti portfólióját az alsókategóriás K- és J sorozat új tagjaival is.