konzumer archívum - 2007 január

2007
január

0

A fotópapírba rejtett festékkel nyomtatna a Zink apró hőnyomtatója

2007. január 31. 13:09

[Yahoo] A kaliforniai DEMO technológiai shown hat percben mutatkozhatnak be azok az új ötletek -- és azok kiagyalói --, melyek felkelthetik a befektetők, elemzők és újságírók érdeklődését. Ezen a rendezvényen mutatják be holnap a Zink Imaging LLC új nyomtatási ötletét is, illetve azt az apró hordozható fotónyomtatót, melybe nem kell tintapatron, vagy kazetta. A Seagate egy mobiltelefonokhoz kapcsolható apró merevlemezben látja a jövőt.

0

Kína lehet a 4G korszak úttörője

2007. január 29. 14:02

A 3G licencek kiadásának késése miatt Kínában még mindig nincsenek harmadik generációs mobilhálózatok, Sanghajban azonban a hétvégén elindult a világ első 4G hálózata, amely akár 100 Mbps sebességű letöltést is lehetővé tesz -- jelentette a helyi Hszinhua hírügynökség.

0

Frissítve: már az AP hírei is olvashatók a Wii játékkonzolokon

2007. január 26. 10:32

Újabb csatornával gazdagodtak a Nintendo Wii konzol tulajdonosai, az előzetes bejelentéseknek megfelelően elindult a News Channel, az a hírcsatorna, mely Japánban a Goo, a világ egyéb részein pedig az Associated Press (AP) friss híreit és sztorijait jeleníti meg a képernyőkön. A szolgáltatáshoz egy virtuális földgömb is tartozik -- az időjárás előrejelző csatornához hasonlóan --, mely a történések helyét is megmutatja.

0

Európában is mobilszolgáltató értékesíti majd az iPhone-t?

2007. január 25. 14:48

[Clubic.com] A német Heise magazinnak adott interjúja során újabb részleteket árult el az Apple iPod-telefonjának, az iPhone-nak az európai megjelenéséről a vállalat európai alelnöke, Pascal Cagni. Az Apple várhatóan kontinensünkön is követi a tengerentúli sablont és Európában is egy kiemelt szolgáltató kínálatában lehet majd megvásárolni az iPhone-t, ahogyan az amerikaiak is csak a Cingular Wirelesstől juthatnak majd hozzá.

0

Egyelőre csak a nagyobb merevlemezű PlayStation 3 érkezik Európába

2007. január 25. 11:23

Hivatalosan is bejelentette a Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) a PlayStation 3 európai debütálásának dátumát, a készülék árát, illetve a rajtkor elérhető játékok címeit. A következő generációs konzol a korábban beharangozott időpontban, március 23-án kerül az európai üzletekbe.

0

Bejelentette 802.11n szabványtervezetnek megfelelő Wi-Fi vezérlőjét az Intel

2007. január 24. 11:43

Az Intel tegnap bemutatta legújabb vezeték nélküli hálózati vezérlőjét, amely már kompatibilis az elfogadás előtt álló 802.11n szabvánnyal (draft-N) is, ennek köszönhetően az elméleti maximális adatátviteli sebessége akár 300 Mbps is lehet, a hatósugara pedig akár kétszerese a 802.11g szabványú eszközöknek.

0

Méregdrága luxusnoteszek az ASUS és a Dell kínálatában

2007. január 22. 15:11

A HWSW szerkesztősége testületileg rajong az olasz sportkocsikért, így mindenképp fontosnak érezzük, hogy beszámoljunk -- nem a Murcielago LP640 Spyder, hanem -- az ASUS új, Lamborghini VX2 noteszgépének megérkezéséről.

0

Nagyot vetít az Epson új házimozi-projektora

2007. január 19. 14:04

Az Epson bemutatta legújabb HD Ready minősítéssel rendelkező házimozi projektorát, mely esetében a HD Ready jóval többet jelent, mint a legtöbb HD-képes készüléknél: az EMP-TW1000 nevű kivetítő teljes HD-felbontásra, natív 16:9 képarányra képes 3LCD technológiájú LCD-paneljai segítségével.

0

Állománycserélő hálózatokon terjednek HD DVD filmek másolatai

2007. január 17. 12:30

[News.com, HWSW] Rövid időn belül hasznossá tették a filmkalózok Muslix alig két hete letölthetővé tett HD DVD törő alkalmazását: az elmúlt napokban a Bittorrent állománycserélő hálózatokon feltűntek egyes kapható HD DVD lemezek kalózmásolatai. Az első letölthető, HD-felbontású kiadványok között a Serenity sci-fi és a Batman visszatér szerepel, bár azok mérete sokakat el fog riasztani a letöltéstől -- a nagyfelbontású filmek 25-27 gigabájtnyi helyet foglalnak el a merevlemezen.

0

Megérkezett az Apple iPod-telefonja

2007. január 10. 10:17

Amikor a legnagyobb lapok, köztük a Wall Street Journal is megszellőztették, hogy az Apple helyi idő szerint este hatkor bejelenti korábban iPhone néven emlegetett, lényegében második generációsnak is tekinthető iPod-telefonját, már szinte teljesen biztosak lehettünk abban, hogy a vállalat legújabb terméke nagyot fog durranni. Az iPhone -- ha ez lesz a neve -- végül jött, látott és első blikkre is sokakat meggyőzött.

0

CES: A Sony szerint közeledik a szerves kijelzők korszaka

2007. január 9. 12:20

[News.com, Engadget] A Sony Electronics végre igazi, működő, sőt, nagyméretű szerves kijelzőkkel, OLED-panelekkel mutatta be a technológia előnyeit a Las Vegas-i Consumer Electronics Showra kilátogató érdeklődőknek. Az OLED kijelzők előnyeiről már lapunk hasábjain is évek óta megemlékezünk, az MP3-lejátszókba épített apró kijelzőkön túl azonban még egyetlen gyártó sem tett le komolyabb méretű panellel ellátott terméket az üzletek polcaira.

0

Belépő szintű Walkman-telefon a Sony Ericssontól, első képek a W880-ról

2007. január 8. 11:31

A Sony Ericsson Walkman telefonok termékcsaládja ma újabb taggal, a belépő szintű W200 készülékkel bővült. A legkisebb Walkman-készülék az összes kulcsfontosságú funkcióval rendelkezik ahhoz, hogy bárki megtehesse az első lépést abba a világba, ahol a zene is mobiltelefonról szól.

0

CES: Nokia újdonságok Las Vegasból

2007. január 8. 09:35

Számtalan újdonsággal készült a mától nyíló Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai kiállításra és vásárra, a Consumer Electronics Show (CES) rendezvényre a legnagyobb mobiltelefongyártó, a Nokia is: több Bluetooth fülhallgató mellett bemutatta új multimédiás számítógépeit, illetve az N800 Internet Tablet tenyérgépet, mely a nagysikerű N770 készüléket követi a sorban.