Szerző: Ady Krisztián

2006. március 1. 15:21

Könnyített változatban is piacra dobja tükörreflexes fényképezőgépét a Samsung

[Clubic.com] Alig másfél hónappal első tükörreflexes digitális fényképezőgépe bemutatását követően a Samsung máris egy második modellel rukkolt elő. A GX-1L elnevezése nem véletlenül hasonlít annyira az előd GX-1S-ére, hiszen a két kamera váza megegyezik egymással, csupán a képességeikben találhatunk különbségeket. Az GX-1L az előd Lightosabb változata: kicsit kicsit butább, de mindezekért cserébe 200 euróval (~50 ezer forinttal) olcsóbb.

[Clubic.com] Alig másfél hónappal első tükörreflexes digitális fényképezőgépe bemutatását követően a Samsung máris egy második modellel rukkolt elő. A GX-1L elnevezése nem véletlenül hasonlít annyira az előd GX-1S-ére, hiszen a két kamera váza megegyezik egymással, csupán a képességeikben találhatunk különbségeket. Az GX-1L az előd "Lightosabb" változata: kicsit kicsit butább, de mindezekért cserébe 200 euróval (~50 ezer forinttal) olcsóbb.

A GX-1L-ben ugyanaz a 6,1 megapixeles, 23,5 x 15,7 mm méretű CCD-érzékelő kapott helyet, mint amely a korábbi változatban is megtalálható volt. Az L jelölésű tükörreflexes digitális fényképezőgépet elsősorban kezdőknek kínálja a Samsung, ezt támasztja alá az is, hogy a fotózást 10 előre beállított témaprofillal teszik könnyebbé. Az olcsóbb modell 2,8 kép/másodperces sorozatfelvételeket tud készíteni 5 JPEG tömörítésű vagy 3 RAW formátumú kép erejéig, míg a GX-1S 8 JPEG és 5 RAW sebességgel nyújtja ezt a funkciót.

További gyengítés, hogy a 11 pontos autófókuszt ennél a modellnél 5-pontosra cserélték. A készülék kijelzője továbbra is 2,5 hüvelykes, és az érzékenységi tartomány is megmaradt ISO 200-3200 között. Az olcsóbb modell 18-55 mm-es fókusztávolságú alapobjektívvel 699 euróba fog kerülni, míg ugyanezzel az objektívvel a GX-1S-ért 899 dollárt kérnek el a kereskedők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról