Szerző: Ady Krisztián

2006. március 17. 14:28

Drágábban, de SMS-sel is megvásárolható a 4-napos pályamatrica

Mától elkerülhető a sorbanállás a benzinkutaknál: a személyautókra érvényes D1 típusú, 4 napos érvényességű autópálya-matrica ezentúl SMS-ben is megváltható. A virtuális matricát jelenleg a Pannon és a T-Mobile előfizetői vásárolhatják meg mobiltelefonjuk segítségével.

[HWSW] Mától elkerülhető a sorbanállás a benzinkutaknál: a személyautókra érvényes D1 típusú, 4 napos érvényességű autópálya-matrica ezentúl SMS-ben is megváltható. A virtuális matricát jelenleg a Pannon és a T-Mobile előfizetői vásárolhatják meg mobiltelefonjuk segítségével.

Az autópálya használata előtt a 8100-100-as mobilszámra küldött SMS-sel lehet kezdeményezni a matrica megvásárlását; csupán a rendszámot -- kötőjel nélkül, például ABC123 -- kell elküldeni az üzenetben, majd egy újabb SMS-üzenettel megerősíteni a vásárlást. A vásárlás sikerességét egy újabb válasz-SMS jelzi, melynek megérkezését követően az autópályát az adott naptól számított harmadik nap 24 óráig vehetjük igénybe.

A kényelemért alapos felárat kell fizetni

A virtuális autópálya-matrica 100 Ft-tal drágább, mint nyomtatott változata, az aktuális áron felül -- jelenleg bruttó 1170 Ft -- ennyivel többet kell leszurkolni. A végösszeget még a két darab elküldött SMS díja is növeli. Bruttó 25 Ft-os SMS-sel számolva a többletköltség közel 13 százalékra rúg a benzinkutakon kapható matrica díjához képest. Az úthasználati díj megfizetését -- az eddigi gyakorlattól kissé eltérően -- az ÁAK a gépjárművek megállítása nélkül ellenőrzi a rendszám alapján.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról