Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 17. 09:59

Felvásárlással erősít a mobil grafika területén az NVIDIA

Az NVIDIA felvásárolja az amerikai Pace Soft Silicon vállalatot, amely mobiltelefonok, kézigépek és más hordozható eszközök számára fejleszt grafikus megoldásokat -- adta hírül a Times of India . A Pace Soft Silicon fő fejlesztőközpontja Indiában található és a vállalatnak olyan ügyfelei vannak mint a Samsung, a Sharp és a Sagem. Az ügylet részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

[HWSW] Az NVIDIA felvásárolja az amerikai Pace Soft Silicon vállalatot, amely mobiltelefonok, kézigépek és más hordozható eszközök számára fejleszt grafikus megoldásokat -- adta hírül a Times of India. A Pace Soft Silicon fő fejlesztőközpontja Indiában található és a vállalatnak olyan ügyfelei vannak mint a Samsung, a Sharp és a Sagem. Az ügylet részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Az NVIDIA célja minden bizonnyal a mobil eszközökbe szánt grafikus technológiai fejlesztéseinek felgyorsítása, ezen a téren a Pace Soft komoly tapasztalatokkal rendelkezik, a cég ugyanis 6 évvel korábbi alapítása óta kizárólag ezzel foglalkozik. Az NVIDIA nemrégiben Indiában létesített kutató-fejlesztő központot, ahol következő generációs grafikus és médiaprocesszorok tervezése zajlik.

Az NVIDIA legutóbbi pénzügyi évében 2,38 milliárd dolláros rekordforgalmat könyvelhetett el, szemben az előző évben elért 2,01 milliárd dollárral. Az éves nettó profit 302,6 millió dollár volt, háromszor akkora mint a megelőző év 100,4 millió dollárja. A jelenlegi pénzügyi évben a HD tartalmak, a Windows Vista, a 3G mobiltelefonok és multimédiás mobil alkalmazások, valamint az új generációs játékkonzolok elterjedésétől várja a bevételek növekedését a cég.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról