:

Szerző: Ady Krisztián

2006. március 22. 14:19

További átszervezések a BenQ Mobile-nál

Folytatódik a szerkezeti átalakítás a BenQ Mobile-nál, a BenQ Corporation új, a Siemens mobiltelefonos részlegét közelmúltban integráló divíziójánál. Az üzleti egység idén 500 millió eurós költségmegtakarítást tervez, a 2005. negyedik negyedéves adatok szerint csak a működési költségeken már több mint 100 millió eurót takarított meg egy év alatt. 2006 végéig további 100 millió euró költségcsökkentést terveznek ezen a területen.

[HWSW] Folytatódik a szerkezeti átalakítás a BenQ Mobile-nál, a BenQ Corporation új, a Siemens mobiltelefonos részlegét közelmúltban integráló divíziójánál. Az üzleti egység idén 500 millió eurós költségmegtakarítást tervez, a 2005. negyedik negyedéves adatok szerint csak a működési költségeken már több mint 100 millió eurót takarított meg egy év alatt. 2006 végéig további 100 millió euró költségcsökkentést terveznek ezen a területen.

A további átszervezések eredményeként központosítják a németországi fejlesztési feladatokat a müncheni és kamp-lintforti telephelyeken, így az Ulmban lévő fejlesztőrészleget bezárják, és 45 dolgozót Münchenbe helyeznek át. A nemzetközi ügyfélszolgálat 380 munkatársát 2006. június végére egy leányvállalatba szervezik ki, ez az új cég szórakoztató elektronikai vállalatok számára is ellát majd ügyfélszolgálati teendőket világszerte 80 országban, 240 müncheni, kamp-lintforti és bocholti alkalmazottal. A száz százalékos leányvállalatként működő ügyfélszolgálati rendszert más cégek is igánybe vehetik, de az új cég legnagyobb megrendelője a BenQ Mobile és a BenQ IT lesz, melyek vásárlói számára nyújt majd az eladáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat.

2006 első negyedévében 12 mobiltelefon jelent meg az új, BenQ-Siemens márkanév alatt, melyek közül tizenegy multimédiás funkciókat tartalmaz, négy pedig elnyerte a rangos iF 2006 design díjat. Mivel a készülékek többsége a közép- és felső árkategóriába tartozik, az elkövetkezendő hónapokban fokozatosan emelkedni fog az átlag értékesítési ár, ami segíthet megszilárdítani a vállalat pozícióját. Ezenkívül a BenQ Mobile a nemzetközi mobiltelefon-piacon is egyedülálló szolgáltatást vezetett be, a S.O.A (Services over the Air) a BenQ-Siemens mobiltelefonok éteren keresztül történő gyors konfigurálását, frissítését és testre szabását teszi lehetővé. Segítségével útközben is bármikor frissíthetjük készülékünk szoftverjét.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.