Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 30. 09:20

Innovációs és tudásközpontot adott át a BME-n a HP

Információ-technológiai Innovációs és Tudasközpontot adott át tegnap a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen Dr. Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója.

[HWSW] Információ-technológiai Innovációs és Tudasközpontot adott át tegnap a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen Dr. Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója.

"A magas hozzáadott értéket képviselő, magasan képzett szakértelmet igénylő, a felsőfokú szakképzésre, az egyetemi környezetre épülő projektek egy idő után regionális lehetőséget is megnyithatnak az ország előtt" -- mondta a megnyitón Beck. "A HP Magyarország azért is tartotta fontosnak a projektben való meghatározó részvételt, mert a hazai leányvállalat szolgáltatási, rendszerintegrációs szaktudása, tapasztalatai remekül illeszkednek a tudásközpont irányultságához, céljaihoz."

A központban négy területen -- fejlesztési módszertan és keretrendszer, elosztott és beágyazott rendszerek, IT-biztonság és minőség, ember-gép kapcsolat -- zajlik majd a kutatási tevékenység. A tudásközpont menedzsmentje az ipari partnerekkel közösen az egymással összefüggő kutatás-fejlesztési főirányokban négy alkalmazásfejlesztési és innovációs projektcsoportot -- e-dokumentum, köztesréteg, e-biztonság és GRID -- jelölt ki, melyben a globális piacon is értékesíthető termékek és szolgáltatások létrehozása a cél.

Több egyetemmel is szoros együttműködésben dolgozik együtt a hazai HP-leányvállalat: a Miskolci Egyetemen évek óta sikeresen működik a Digital Community Center, amelyre alapozva már környezetvédelmi oktató képzés is beindult. A műegyetemen korszerű mobil megoldások segítik az oktatást, és több vidéki egyetemen ösztöndíjakkal és egyéb projektekkel segíti a szakember képzést.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról