Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 16. 12:43:08

Saját cégéből rakták ki a Mandriva alapítóját

A pocsék pénzügyi eredmények után a szervezet karcsúsítása mellett döntött a francia-brazil Mandriva Linux-disztribútor, amelynek áldozatául esett a vállalat egyik társalapítója, Gael Duval is. A cég összesen 18 alkalmazottjának mondott fel, dolgozóinak száma még így is 100 felett marad.

[HWSW] A pocsék pénzügyi eredmények után a szervezet karcsúsítása mellett döntött a francia-brazil Mandriva Linux-disztribútor, amelynek áldozatául esett a vállalat egyik társalapítója, Gael Duval is. A cég összesen 18 alkalmazottjának mondott fel, dolgozóinak száma még így is 100 felett marad.

"Nem könnyű: munkát teremtesz magadnak és egy tucat másik embernek és hét évvel később a vállalat vezérihagatója azt mondja, menned kell" -- mondta Duval, aki nem adja fel a nyílt forrású szoftverekkel kapcsolatos tevékenységét. A francia programozó az utóbbi évben szabadidejében egy Ulteo nevű operációs rendszer fejlesztett, a továbbiakban ezen kíván dolgozni. Duval bejelentette, hogy elbocsátásának körülményei miatt pert indít volt munkaadója ellen.

A Mandriva a francia MandrakeSoft és a brazil Conectiva Linux összeolvadásából jött létre tavaly. A cég már megalakulásakor is komoly pénzügyi gondokkal küszködött, azonban végül kilábalt a csődvédelemből és nyereségessé tudott válni, a legutóbbi, decemberben zárt negyedévben azonban ismét veszteséges volt, 712 ezer dolláros deficitet volt kénytelen elkönyvelni. A vezetőség ezután határozott úgy, hogy megszüntet bizonyos pozíciókat.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 28. 01:29

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.