Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Saját cégéből rakták ki a Mandriva alapítóját

Bodnár Ádám, 2006. március 16. 12:43
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A pocsék pénzügyi eredmények után a szervezet karcsúsítása mellett döntött a francia-brazil Mandriva Linux-disztribútor, amelynek áldozatául esett a vállalat egyik társalapítója, Gael Duval is. A cég összesen 18 alkalmazottjának mondott fel, dolgozóinak száma még így is 100 felett marad.

[HWSW] A pocsék pénzügyi eredmények után a szervezet karcsúsítása mellett döntött a francia-brazil Mandriva Linux-disztribútor, amelynek áldozatául esett a vállalat egyik társalapítója, Gael Duval is. A cég összesen 18 alkalmazottjának mondott fel, dolgozóinak száma még így is 100 felett marad.

"Nem könnyű: munkát teremtesz magadnak és egy tucat másik embernek és hét évvel később a vállalat vezérihagatója azt mondja, menned kell" -- mondta Duval, aki nem adja fel a nyílt forrású szoftverekkel kapcsolatos tevékenységét. A francia programozó az utóbbi évben szabadidejében egy Ulteo nevű operációs rendszer fejlesztett, a továbbiakban ezen kíván dolgozni. Duval bejelentette, hogy elbocsátásának körülményei miatt pert indít volt munkaadója ellen.

A Mandriva a francia MandrakeSoft és a brazil Conectiva Linux összeolvadásából jött létre tavaly. A cég már megalakulásakor is komoly pénzügyi gondokkal küszködött, azonban végül kilábalt a csődvédelemből és nyereségessé tudott válni, a legutóbbi, decemberben zárt negyedévben azonban ismét veszteséges volt, 712 ezer dolláros deficitet volt kénytelen elkönyvelni. A vezetőség ezután határozott úgy, hogy megszüntet bizonyos pozíciókat.