Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 30. 11:32

Nagyobb kapacitást és fejlettebb szolgáltatásokat várnak el tárolóeszközeiktől a KKV-k

[eWeek/HWSW] Az IDC piackutató vállalat előrejelzése szerint ahogy bonyolódik a kis- és középvállalatok informatikai infrastruktúrája, egyre több tárolóeszközt vásárolnak.

[eWeek/HWSW] Az IDC piackutató vállalat előrejelzése szerint ahogy bonyolódik a kis- és középvállalatok informatikai infrastruktúrája, egyre több tárolóeszközt vásárolnak.

A KKV-k részben egyre olcsóbb és könnyebben használható megoldásokat várnak a szállítóktól, másfelől pedig igényelni fogják a nagyvállalati rendszerekben megszokott szolgáltatások egy részét, például az adatok egyszerű mentését és visszaállítását szalagról. A gyártóknak tehát a kapacitás növelése és az árak csökkentése mellett számos fejlett funkciót is elérhetővé kell tenniük a kis- és középvállalatok részére kínált megoldásaikban.

Az IDC tavalyi negyedik negyedéves piaci elemzése is megemlíti, a gyártók az utóbbi időben egyre inkább szegmentálják a kínálatukat és az eltérő felhasználási területekre eltérő képességű és árú megoldásokat képesek biztosítani, ami az eladások növekedéséhez vezet. A forgalom bővüléséhez továbbá hozzájárul, hogy a vállalatok a leállások elkerülése érdekében az adataikat és szoftvereiket több példányban is őrzik, ami megnöveli a tárolókapacitás iránti igényt.

Az IDC tanulmánya megállapítja, hogy a középvállalatok a tárolókapacitásuk legnagyobb részét az adatintenzív alkalmazások után az adatmentési és -visszaállítási megoldásoknak dedikálják, ezzel szemben a kisvállalatok elsősorban saját adataikat, például a levelezésüket és más digitális tartalmak számára biztosítják a legnagyobb kapacitást. Míg a kisebb cégeknél az idei új beszerzéseknél a tárolókapacitás további növelése lesz az elsődleges cél, a nagyobb szervezeteknél a katasztrófatűrő megoldásokra, mentés-visszaálítási szolgáltatásokra fognak koncentrálni -- derül ki az IDC új jelentéséből.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról