:

Szerző: Bizó Dániel

2006. március 10. 14:34

Itt a Skype-csomag üzleti célokra

A világ első számú internetes telefon (VoIP) szolgáltatója, a Skype tegnap elindította kifejezetten a kis- és középvállalkozásoknak szánt termékcsomagját, a Skype for Businesst. A Skype.biz oldalon az ehhez szükséges szoftverek, szolgáltatások, és ajánlott hardverek megtalálhatóak.

[HWSW] A világ első számú internetes telefon (VoIP) szolgáltatója, a Skype tegnap elindította kifejezetten a kis- és középvállalkozásoknak szánt termékcsomagját, a Skype for Businesst. A Skype.biz oldalon az ehhez szükséges szoftverek, szolgáltatások, és ajánlott hardverek megtalálhatóak.

A Skype közleménye szerint 75 millió felhasználójuk közül több mint 22 millió üzleti célokra használja a vállalat szolgáltatását, amelyből nagyjából fele, tehát 11 millióan kisvállalkozások. Céljuk egyértelmű: olcsó és egyszerű megoldásokkal csökkenteni telekommunikációs költségeiket. A szokásos ingyenes Skype-on belüli hívások mellett immár hagyományos telefonhálózatokba is lehet világszerte telefonálni alacsony percdíjakért.

Egyre több országban lehet már telefonszámot is a Skype regisztrációhoz igényelni, ami hatalmas lehetőségeket kínál a nemzetközik piacon, hiszen így külföldi ügyfelek számára az adott országban lehet olcsón telefonszámot létrehozni, néhány kattintással, így azok belföldi, vagy akár helyi hívás díjáért kereshetnek fel minket több ezer kilométer távolságból.

A Skype üzleti csomagja könnyen kezelhető felületet kínál az egyes alkalmazottakhoz rendelt egyenlegek, szolgáltatások kezeléséhez, így egy központi vásárlással szerzett összeget tetszés szerint oszthatóak szét, kézben tartva a költségeket. Ez a szolgáltatás korábban a Skype Groups nevet viselte, ezentúl azonban a Business Control Panelre hallgat.

A szoftveres szolgáltatásokon kívül a Skype minősített hardverek listáját is közli, amelyek segítségével ergonomikusabbá tehetjük VoIP-beszélgetéseinket. Ezek közé tartozik olyan Bluetooth headset, amellyel egyszerűen váltogathatunk a mobilos és a Skype-os hívások között, de megtalálhatóak a konferenciahíváshoz szükséges eszközök, vagy asztali telefonok is.

Az eBay által nem rég dollár milliárdokért felvásárolt Skype ezen túlmenően folyamatosan bővíti azon szoftverek és webes szolgáltatások számát, amellyel integrálni tudja szoftverét. Így például az Outlookból közvetlenül indíthatóak hívások.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.