Szerző: Ady Krisztián

2006. március 3. 11:59

Bárhova magunkkal vihetjük az SMC internetes telefonálást támogató routerét

Az SMC bemutatta a mindent-egyben filozófia szellemében fejlesztett legújabb termékét, az SMC Wireless Travel Voice Gateway (SMCWTVG) hordozható routert, mely nem csak vezeték nélküli útválasztóként, hanem VOIP-átjáróként is működhet. A hordozható készüléket internethez és egy telefonkészülékhez csatlakoztatva lényegében bárhol a világon egy működő telefonvonalat kaphatunk, akárhol is járjunk.

[HWSW] Az SMC bemutatta a mindent-egyben filozófia szellemében fejlesztett legújabb termékét, az SMC Wireless Travel Voice Gateway (SMCWTVG) hordozható routert, mely nem csak vezeték nélküli útválasztóként, hanem VOIP-átjáróként is működhet. A hordozható készüléket internethez és egy telefonkészülékhez csatlakoztatva lényegében bárhol a világon egy működő telefonvonalat kaphatunk, akárhol is járjunk.

A kompakt internetmegosztó router vezeték nélküli hálózat létrehozását is támogatja, a szabványos RJ-11-es csatlakozókon pedig akár a hotelszoba telefonvonalát is keresztülvezethetjük, így ugyanazon a telefonon csöröghetnek ki az interneten keresztül érkező, IP-alapú hanghívásaink, mint a hotel vonalán érkezők. A vezeték nélküli csatlakozás egy kisebb VOIP-hotspottá alakítja át a helyiséget, ahol tartózkodunk.

A biztonságot SPI tűzfal és VPN (virtuális magánhálózat) protokoll támogatása biztosítja, a router képességei között a Wi-Fi Protected Access 2 (WPA2) titkosítás is szerepel. Az SSID (hozzáférési pont) azonosító sugárzásának kikapcsolhatósága és a MAC hálózati címek szűrése tovább erősíti a hordozható router védelmét. A beépített antennával rendelkező univerzális eszköz repeaterként és akár WLAN-adapterként is használható. Az SMC Wireless Travel Voice Gateway 200 dolláros (~ 40 ezer forintos) áron kerül piacra az elkövetkező hetekben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról