:

Szerző: Ady Krisztián

2006. március 22. 10:25

Megindult az Xbox 360 konzolok dömpingje

A Microsoft bejelentette, hogy ettől a héttől kezdve kétszer-háromszor nagyobb mennyiséget szállít le az üzletekbe Xbox 360 konzoljából, mely eddig számos üzletben továbbra is hiánycikknek számított a tengerentúlon. A vállalat közleménye nem tér ki arra, hogy miért nem sikerült eddig megfelelő mennyiséget szállítani a játékkkonzolból, csak sejteti, hogy valamelyik fontos alkatrész beszállítója nem volt képes kielégíteni a redmondi óriás igényeit.

[HWSW] A Microsoft bejelentette, hogy ettől a héttől kezdve kétszer-háromszor nagyobb mennyiséget szállít le az üzletekbe Xbox 360 konzoljából, mely eddig számos üzletben továbbra is hiánycikknek számított a tengerentúlon. A vállalat közleménye nem tér ki arra, hogy miért nem sikerült eddig megfelelő mennyiséget szállítani a játékkkonzolból, csak sejteti, hogy valamelyik fontos alkatrész beszállítója nem volt képes kielégíteni a redmondi óriás igényeit.

"Fontos mérföldkőhöz érkeztünk" -- mondta Peter Moore, az Xbox 360-ért felelős Microsoft-alelnök. Véleménye szerint itt az idő, hogy mindenki beszerezze Xbox 360 konzolját, hiszen júniusra már 80 játék lesz a boltok polcain a következő generációs konzolhoz, az Xbox Live online felületén keresztül pedig egyre több tartalom érhető el. A tavasz folyamán további, korábban húzócímnek titulált játékok kerülnek a boltokba, többek között a The Elder Scrolls IV: Oblivion, a Ghost Recon Advanced Warfighter -- mely már itthon is megjelent -- a Lara Croft Tomb Raider: Legend, illetve a talán már japán vásárlókat is mozgósító Final Fantady XI is megvásárolható lesz.

A fejlesztők több sportjátékot is piacra dobnak majd a következő hónapokban, többek között a 2006 FIFA World Cup és a Major League Baseball 2K6 tarthat nagyobb érdeklődésre számot. Az Ubisoft által kiadott Far Cry Instincts Predator várhatóan effektorgiával borítja majd el a nagyfelbontású televízióval rendelkező konzoltulajdonosok képernyőit.

Xbox 360 konzol

Az Xbox Live online felületen számos kiegészítő érhető el a Project Gotham Racing 3, a Perfect Dark: Zero játékokhoz, utóbbiakhoz új többjátékos helyszínek is letölthetők. A Kameo: Elements of Power új online játékmóddal bővült, illetve egyéb kiegészítők is letölthetők a legszínesebb Xbox 360 játékhoz. A Microsoft közlése szerint az online rendszerből végzett letöltések száma már meghaladta a 10 milliót, ugyanis a hálózatra kötött konzolok 85 százaléka már töltött le valamit az Xbox Live Marketplace-ről, legyen az ingyenes játékdemó, vagy megvásárolt tartalom.

Mindez azt is jelenti, hogy a konzolok döntő többségében megtalálható a Microsoft 20 gigabájtos merevlemeze is, melyhez vagy a prémium csomaggal együtt, vagy külön megvásárolva juthat hozzá a konzol tulajdonosa.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.