Szerző: Ady Krisztián

2006. március 30. 12:25

LG mobilon is nézhetik az olasz előfizetők a Labdarúgó Világbajnokság mérkőzéseit

Az LG Electronics bejelentette, hogy hamarosan szállítja a Hutchison számára harmadik generációs, DVB-H televízióadások vételére is alkalmas mobiltelefonját, az U900 készüléket. A Hutchison Italy kizárólagos DVB-H közvetítési jogokkal rendelkezik a 2006-os Labdarúgó Világbajnokság idejére, és június 6-tól valamennyi németországi mérkőzésről videoközvetítést nyújt majd olasz előfizetői részére.

[HWSW] Az LG Electronics bejelentette, hogy hamarosan szállítja a Hutchison számára harmadik generációs, DVB-H televízióadások vételére is alkalmas mobiltelefonját, az U900 készüléket. A Hutchison Italy kizárólagos DVB-H közvetítési jogokkal rendelkezik a 2006-os Labdarúgó Világbajnokság idejére, és június 6-tól valamennyi németországi mérkőzésről videoközvetítést nyújt majd olasz előfizetői részére.

Az LG UMTS DVB-H telefonja, az LG-U900 egyetlen feltöltéssel több mint három órán keresztül képes a DVB-H televízióadások vételére. A készülék kijelzője elforgatható, így megfelelő képarányt biztosít az adások megjelenítésére. A tévévevős mobilt 1,3 megapixeles digitális kamerával is felszerelték, a multimédiás állományainkat pedig 55 megabájtnyi memóriájába menthetjük el.

LG U900 DMB-H mobiltelefon

A DVB-H technológiát a DVB-T európai földi sugárzású digitális technológiából fejlesztették tovább, elkészítői szerint hamarosan az európai mobiltávközlési standarddá válhat. A technológia nem csak tévéadások továbbítására, de interaktív csatorna-szolgáltatásokat is biztosíthat. Szakértői előrejelzések szerint a mobiltévé szolgáltatás 2006 végére globálisan 300 millió felhasználót tudhat majd magáénak és 2009-re a mobilpiac e szegmense elérheti a 1,5 milliárd amerikai dolláros értéket.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról