Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 1. 15:32

Nyolc terabájtnyi merevlemez egyetlen PC-ben

A különleges számítógépekre specializálódott VoodooPC az idén egy olyan konfigurációval jelentkezik, amelyben 16 darab 500 gigabájtos merevlemez található, a tárolókapacitás így eléri a 8 terabájtot. A vállalat szerint az óriási kapacitásra a HD formátumú anyagok tárolása miatt lesz szükség, ugyanis egyórányi nagyfelbontású anyag adott esetben akár 400 gigabájtot is elfoglalhat. Egy HD-anyagok tárolására és lejátszására szolgáló média PC-be tehát a lehető legnagyobb kapacitású tárolókat kell építeni -- véli a VoodooPC.

[HWSW] A különleges számítógépekre specializálódott VoodooPC az idén egy olyan konfigurációval jelentkezik, amelyben 16 darab 500 gigabájtos merevlemez található, a tárolókapacitás így eléri a 8 terabájtot. A vállalat szerint az óriási kapacitásra a HD formátumú anyagok tárolása miatt lesz szükség, ugyanis egyórányi nagyfelbontású anyag adott esetben akár 400 gigabájtot is elfoglalhat. Egy HD-anyagok tárolására és lejátszására szolgáló média PC-be tehát a lehető legnagyobb kapacitású tárolókat kell építeni -- véli a VoodooPC.

A gigászi kapacitású számítógép az év végén, a Windows Vista operációs rendszerrel egyszerre kerülhet majd forgalomba. Egy teljes kiépítésű, 8 terabájtos rendszer ára megközelítheti a 8-9 ezer dollárt, azaz a 2 millió forintot is, de egy 1 terabájtos kapacitású gépet már 3 ezer dollárért meg lehet majd vásárolni. Az egyre nagyobb merevlemezek megjelenésével a kapacitás ára drasztikusan csökken, ma egy gigabájtnyi kapacitás ára mindössze 55 cent és ez évente 15-20 százalékkal csökken.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról