Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Nyolc terabájtnyi merevlemez egyetlen PC-ben

Bodnár Ádám, 2006. március 01. 15:32
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A különleges számítógépekre specializálódott VoodooPC az idén egy olyan konfigurációval jelentkezik, amelyben 16 darab 500 gigabájtos merevlemez található, a tárolókapacitás így eléri a 8 terabájtot. A vállalat szerint az óriási kapacitásra a HD formátumú anyagok tárolása miatt lesz szükség, ugyanis egyórányi nagyfelbontású anyag adott esetben akár 400 gigabájtot is elfoglalhat. Egy HD-anyagok tárolására és lejátszására szolgáló média PC-be tehát a lehető legnagyobb kapacitású tárolókat kell építeni -- véli a VoodooPC.

hirdetés
[HWSW] A különleges számítógépekre specializálódott VoodooPC az idén egy olyan konfigurációval jelentkezik, amelyben 16 darab 500 gigabájtos merevlemez található, a tárolókapacitás így eléri a 8 terabájtot. A vállalat szerint az óriási kapacitásra a HD formátumú anyagok tárolása miatt lesz szükség, ugyanis egyórányi nagyfelbontású anyag adott esetben akár 400 gigabájtot is elfoglalhat. Egy HD-anyagok tárolására és lejátszására szolgáló média PC-be tehát a lehető legnagyobb kapacitású tárolókat kell építeni -- véli a VoodooPC.

A gigászi kapacitású számítógép az év végén, a Windows Vista operációs rendszerrel egyszerre kerülhet majd forgalomba. Egy teljes kiépítésű, 8 terabájtos rendszer ára megközelítheti a 8-9 ezer dollárt, azaz a 2 millió forintot is, de egy 1 terabájtos kapacitású gépet már 3 ezer dollárért meg lehet majd vásárolni. Az egyre nagyobb merevlemezek megjelenésével a kapacitás ára drasztikusan csökken, ma egy gigabájtnyi kapacitás ára mindössze 55 cent és ez évente 15-20 százalékkal csökken.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!