:

Szerző: Ady Krisztián

2006. március 24. 09:40

Jön a magyar StarOffice 8.0

Április közepétől lesz kapható a StarOffice 8.0 irodai szoftvercsomag magyar nyelvű változata. A Sun Microsystems irodai programcsomagja elsősorban a Microsoft Office-szal versenyez, hasonló funkciókészlettel bír, azonban csak harmadannyiba kerül. A StarOffice 8.0 magyar nyelvű változata bruttó 31 920 forintos bevezető áron lesz elérhető.

[HWSW] Április közepétől lesz kapható a StarOffice 8.0 irodai szoftvercsomag magyar nyelvű változata. A Sun Microsystems irodai programcsomagja elsősorban a Microsoft Office-szal versenyez, hasonló funkciókészlettel bír, azonban csak harmadannyiba kerül. A StarOffice 8.0 magyar nyelvű változata bruttó 31 920 forintos bevezető áron lesz elérhető.

A programcsomag Windows, Linux és Solaris platformokon egyaránt használható, a megszokott komponensek mellett, mint a szövegszerkesztő, táblázatkezelő és előadás-készítő, megtalálható még rajzolóprogram, képletszerkesztő, valamint egy hatékony adatbáziskezelő alkalmazás is. A programcsomag minden funkciója magyar nyelvű, valamint magyar helyesírásellenőrzővel is ellátták. Az összes alapalkalmazásból lehetséges a dokumentumok exportálása PDF formátumba, mely a hivatalos szerződések, árajánlatok, üzleti dokumentumok küldésekor válhat hasznossá. Az alapalkalmazások megnyitják és képesek menteni a legelterjedtebb irodai szoftverek legkülönbözőbb fájlformátumait.

"Nagy várakozással tekintünk a StarOffice 8.0 magyar nyelvű verziójának bevezetése elé, melyet közel 1 éves munka készített elő. Az irodai szoftverek piacán kínálunk alternatívát a már megszokott szoftvercsomagok mellett, különösképp az alacsony tőkeellátottságú hazai kisvállalkozásoknak, amelyeknek ezidáig komoly anyagi terhet okozott a legális irodai szoftverek beszerzése" -- mondta Kristóf Judit, a Sun Microsystems Kft. marketing igazgatója. "A nagyvállalati ügyfeleink számára komplex migrációs támogatási szolgáltatást nyújtunk, amelynek része, a hatékony áttéréshez szükséges felhasználói képzés. A felhasználók munkáját szeretnénk megkönnyíteni azzal is, hogy dedikált és lokalizált weboldalt is biztosítunk a StarOffice 8.0 online támogatásához" -- tette hozzá.

A szoftvercsomag természetesen magáncélú felhasználásra is tökéletesen megfelel. A terméket az oktatási intézmények tanárai és diákjai ingyenesen tölthetik le a Sun weblapjáról. Különleges akció keretében a Bluefish üzletek bármelyikében megvásárolt StarOffice 8.0 szoftvercsomag mellé ajándékba egy Logitech vezeték nélküli Internet Pro Desktop billentyűzet-egér csomagot adnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.