Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 1. 09:11

Megérkeztek az Intel-alapú Mac minik

A mindenki által várt érintőképernyős iPodnak egyelőre nyoma sincs, a tegnapi sajtórendezvényén az Apple csak az Intel-alapú Mac miniket mutatta be, valamint néhány iPod-kiegészítőt.

[HWSW] A mindenki által várt érintőképernyős iPodnak egyelőre nyoma sincs, a tegnapi sajtórendezvényén az Apple "csak" az Intel-alapú Mac miniket mutatta be, valamint néhány iPod-kiegészítőt.

Többet tud, de drágább

Az új Mac minikben kiviteltől függően az 1,5-es Core Solo vagy 1,67 GHz-es Core Duo lapka ketyeg, ennek köszönhetően a gépek teljesítménye bizonyos feladatok futtatása esetén ötször nagyobb mint a PowerPC G4-alapú változatoké -- állítja az Apple. A nagyobb teljesítménynek azonban magasabb az ára is, korábban a Mac minik 499 és 699 dolláros áron voltak kaphatók, az Intel-alapú számítógépek ára azonban 599 és 799 dollár.

Az 599 dolláros alapmodellben 60 gigabájtos merevlemez és DVD-ROM/CD-RW kombó meghajtó található, a 799 dolláros változat azonban már 80 gigabájtos merevlemezt és DVD-újraírót tartalmaz. A grafikáról mindkét esetben az Intel chipkészletbe integrált vezérlő gondoskodik. A gépekben alapfelszereltség az AirPort vezeték nélküli hálózati vezérlő és a Bluetooth-adóvevő is. A Mac minik 512 megabájt memóriával kerülnek forgalomba és az Apple tegnapi bejelentése szerint azonnal megvásárolhatók.

Az Intel-alapú Mac minik érdekessége az iMacen már elérhető Front Row szoftver, illetve a hozzá tartozó távirányító, amely segítségével a felhasználó a karosszékből irányíthatja a gép médialejátszóját. Sokan arra számítottak, hogy az Apple a gépekkel együtt bemutatja a Front Row új változatát, amely már képes tévéműsorok rögzítésére is, azonban ez egyelőre még várat magára.

Új iPod-kiegészítők

Az Apple emellett bemutatott egy 349 dolláros (~70 ezer forint) hangszórókészletet az iPodhoz, amely akár elemről is működtethető, emellett megjelent két Apple-márkájú bőrtok is a népszerű lejátszókhoz. A 99 dollárba kerülő tokok március közepétől lesznek elérhetők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról