Szerző: Ady Krisztián

2006. március 1. 11:14

Serial ATA felülettel érkezik a Samsung következő DVD-írója

A Samsung Electronics bemutatta legújabb DVD-íróját, mely a jól megszokott IDE felület helyett az egyre elterjedtebb Serial ATA csatolón keresztül kapcsolódik a számítógépünkhöz. A keskenyebb, vékonyabb adatkábel elsősorban a számítógépházak szellőzését segíti, ugyanakkor gyorsabb csatlakoztatást és nagyobb adatátviteli sebességet is ígér -- bár ez utóbbinak egy DVD-író esetén nem sok szerepe van.

[HWSW] A Samsung Electronics bemutatta legújabb DVD-íróját, mely a jól megszokott IDE felület helyett az egyre elterjedtebb Serial ATA csatolón keresztül kapcsolódik a számítógépünkhöz. A keskenyebb, vékonyabb adatkábel elsősorban a számítógépházak szellőzését segíti, ugyanakkor gyorsabb csatlakoztatást és nagyobb adatátviteli sebességet is ígér -- bár ez utóbbinak egy DVD-író esetén nem sok szerepe van.

Az SH-W163A DVD-írót elsősorban felsőkategóriás számítógépek számára ajánlja a koreai gyártó, bár a Serial ATA felület ma már lényegében minden új PC-ben megtalálható. Az új meghajtó a Samsung közleménye szerint kevesebbet is fogyaszt, mint az IDE felületű elődei. Az új DVD-író maximálisan 16x-os írási sebességet biztosít a DVD+R/-R lemezek és 8x-os sebességet a DVD+RW/-RW lemezek megírása során. A készülék a kétrétegű lemezeket is kezeli, melyekből a +R lemezeket 8x-os, a -R változatokat 4x-es sebességgel képes megírni, amennyiben a média támogatja ezt.

A Samsung új DVD-írója is támogatja többek között a Samsung speciális forgási sebességet szabályozó technológiáját, illetve a mellékelt segédprogram segítségével az internetről közvetlenül frissíthető a DVD-író szoftvere a legújabb verzióra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról