Szerző: Ady Krisztián

2006. március 28. 11:42

Áprilisban érkezik a Freecom mini ToughDrive adattárolója

Áprilisban kerülhet piacra hazánkban a Freecom legújabb adattárolója, a ToughDrive merevlemezek legújabb változata, a apró méretű ToughDrive XXS. A 6 és 8 gigabájtos kapacitásban megvásárolható, mini merevlemezt tartalmazó adattároló olyan apró, hogy akár egy farmerzsebben is könnyedén elfér.

[HWSW] Áprilisban kerülhet piacra hazánkban a Freecom legújabb adattárolója, a ToughDrive merevlemezek legújabb változata, a apró méretű ToughDrive XXS. A 6 és 8 gigabájtos kapacitásban megvásárolható, mini merevlemezt tartalmazó adattároló olyan apró, hogy akár egy farmerzsebben is könnyedén elfér.

A strapabírásról a szilikonos, rugalmas borítás is gondoskodik, mely a keményebb ütődések okozta rázkódásokat is hivatott csillapítani. A Freecom dokumentációja szerint a kis meghajtóra másolt adatok akár 2 méteres magasságból leejtve is biztonságban vannak. Az apró adattárolót beépített USB-csatlakozóval is ellátták, így kábelezésre sincs szükség, bárhol azonnal üzembe helyezhető.

Freecom ToughDrive XXS
Az óriás és a törpe

A mindössze 75 x 53 x 15 mm-es méretű, 2 éves Freecom garanciával árult merevlemez kompatibilis minden USB Mass Storage eszközt támogató berendezéssel, legyen az Windows 2000/XP, Mac OS X vagy Linux operációs rendszert futtató számítógép, vagy USB-csatlakozóval ellátott, multimédiás állományokat is támogató DVD-lejátszó. Az apró merevlemez várható ára 149 euró, azaz körülbelül 40 ezer forint lesz.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról