Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Itt az első alacsony feszültségű kétmagos Xeon

Bodnár Ádám, 2006. március 16. 11:02
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Intel kedden hivatalosan is útjára bocsátotta az első alacsony feszültségű kétmagos Xeon processzorát, amely valójában a Yonah mobil chip szerverekhez igazított változata. Ez egyben azt is jelenti, hogy a processzor csak 32 bites, ami legalábbis kérdésessé teszi a sikerét ebben a szegmensben. A HP például mellőzi is a Sossaman kódnevű processzor felhasználását a szervereiben, csupán egy ATCA-kompatibilis speciális blade-et készít telekommunikációs cégek számára, az IBM azonban jelezte, hogy felveszi a kínálatába a Sossaman-alapú blade kiszolgálókat.

[HWSW] Az Intel kedden hivatalosan is útjára bocsátotta az első alacsony feszültségű kétmagos Xeon processzorát, amely valójában a Yonah mobil chip szerverekhez igazított változata. Ez egyben azt is jelenti, hogy a processzor "csak" 32 bites, ami legalábbis kérdésessé teszi a sikerét ebben a szegmensben. A HP például mellőzi is a Sossaman kódnevű processzor felhasználását a szervereiben, csupán egy ATCA-kompatibilis speciális blade-et készít telekommunikációs cégek számára, az IBM azonban jelezte, hogy felveszi a kínálatába a Sossaman-alapú blade kiszolgálókat.

A Yonah-t az Intel mérnökei úgy modosították, hogy képes legyen kétprocesszoros konfigurációban műköni, így jött létre a Sossaman. Az 1,6 és 2 GHz-es kivitelben elérhető lapka maximális fogyasztása 31 watt, szemben a "rendes" Xeonok 100 wattot jócskán meghaladó energiafelvételével. Az új, kétmagos Xeon LV processzorok listaára az órajeltől függően 209 és 423 dollár.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.