Szerző: Budai Péter

2006. március 9. 16:41

Elindult a Windows Live Search bétája

A Microsoft elérhetővé tette új keresőmotorjának béta változatát, ami nem csak a keresési találatok terén fejlődött, hanem felhasználói felülete is meglehetősen újszerű. A kereső a search.live.com címen érhető el.

[HWSW] A Microsoft elérhetővé tette új keresőmotorjának béta változatát, ami nem csak a keresési találatok terén fejlődött, hanem felhasználói felülete is meglehetősen újszerű. A kereső a search.live.com címen érhető el.

A kereső főoldala teljesen lecsupaszodott, ami így sokban hasonlít a Google megoldásához, bár annál sokkal modernebbnek tűnik a grafikai elemeknek köszönhetően. A keresési találatok pedig az AJAX technológiának köszönhetően aszinkron töltődnek le a böngészőbe, vagyis nem kell a találatok közt lapozgatnunk, elég lefelé scrollozni: a böngésző mindig előretölti a következő találatokat a háttérben.

Szintén újdonság, hogy állítható, mennyire részletesen szeretnénk látni a találatokat, elég-e nekünk a linkje, vagy szeretnénk látni a keresésnek megfelelő konkrét szövegrészt is, illetve lehetőség van arra is, hogy a találatok között végezzünk el mélyebb keresést a találat aloldalán.

Ezzel együtt kereshetünk hírek, képek és RSS feedek között is, valamint használhatjuk a Microsoft térkép-alapú szolgáltatásait is kereséshez -- bár ez csak az Egyesült Államok területén működik megfelelő minőségben. Szintén megújult a Live.com oldal is, mely kicsit átalakított felülettel és néhány új szolgáltatással bővült.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról