Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 1. 12:59

Vietnámban terjeszkedik az Intel

Az Intel hivatalosan is megerősítette azokat az értesüléseket, amelyek szerint Vietnámban nyit egy félvezetők tesztelésére és tokozására szolgáló üzemet. A Ho Si Minh városban 300 millió dolláros befektetéssel létrejövő gyár az eddigi legnagyobb amerikai beruházás Vietnámban. Craig Barrett, az Intel igazgatótanácsának elnöke elmondta, az üzem építése azonnal elkezdődik és 2007 végén már megindulhat a termelés.

[HWSW] Az Intel hivatalosan is megerősítette azokat az értesüléseket, amelyek szerint Vietnámban nyit egy félvezetők tesztelésére és tokozására szolgáló üzemet. A Ho Si Minh városban 300 millió dolláros befektetéssel létrejövő gyár az eddigi legnagyobb amerikai beruházás Vietnámban. Craig Barrett, az Intel igazgatótanácsának elnöke elmondta, az üzem építése azonnal elkezdődik és 2007 végén már megindulhat a termelés.

A vietnámi gyárban személyi számítógépekbe és mobil eszközökbe gyártott chipek tesztelése és összeszerelése zajlik majd, az Intel várakozásai szerint mintegy 1200 embernek adva munkát. A világ legnagyobb félvezetőgyártója kilátásba helyezte, hogy további 300 millió dollár értékű beriházással megduplázza a gyár kapacitását, azonban hogy erre sor kerül-e, az legkorábban 2008-ban dőlhet el.

Ez lesz az Intel hetedik tesztelő és összeszerelő üzeme a világon, a korábbiak közül kettő Malajziában, kettő Kínában, egy a Fülöp-szigeteken, egy pedig Costa Ricán található. Korábban már többször felmerült, hogy az Intel Ázsiában chipgyártó üzemet hozna létre, azonban eleddig az ezzel kapcsolatos pletykák mind hamisnak bizonyultak. A vállalat félvezetőgyártó üzemei jelenleg az Egyesült Államokban, Írországban és Izraelben találhatók.

Vietnám a tavalyi 5,8 milliárd után idén 6 milliárd dollárnyi külföldi tőke beáramlását várja. Az ország elektronikai cikkekből származó exportja 2006-ben elérheti a 2 milliárd dollárt is, ami 2005-höz képest mintegy 40 százalékos növekedést jelent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról