:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 13. 13:56

Új adatátviteli sebességrekordok az Internet2 hálózaton

Egy nemzetközi csapat két új adatátviteli rekordot is felállított az Internet2 hálózaton, a Tokiói Egyetem ezzel negyedszer döntött csúcsot. Az Internet2 Land Speed Record megállapításánál azoban nem csak az adatátviteli sebességet, hanem a távolságot is figyelembe veszik. A most bejelentett teszteken az IPv4 és IPv6 kategóriában egyaránt megdőlt az eddigi legnagyobb adatátviteli sebesség.

[HWSW] Egy nemzetközi csapat két új adatátviteli rekordot is felállított az Internet2 hálózaton, a Tokiói Egyetem ezzel negyedszer döntött csúcsot. Az Internet2 Land Speed Record megállapításánál azoban nem csak az adatátviteli sebességet, hanem a távolságot is figyelembe veszik. A most bejelentett teszteken az IPv4 és IPv6 kategóriában egyaránt megdőlt az eddigi legnagyobb adatátviteli sebesség.

A Tokiói Egyetem és több más vállalat, valamint szervezet -- köztük a Microsoft, a WIDE Project, és a Pacific Northwest Gigapop -- egy nyolc országon átívelő, 30 ezer kilométeres útvonalon át 7,99 Gbps sávszélességgel küldtek adatokat az Internet2 hálózaton keresztül IPv4 protokoll felhasználásával, ami 239,8 ezer terabitméter/s sebességnek felel meg. IPv6 protokoll használatával az elért eredmény 6,18 Gbps, illetve 185,4 ezer terabitméter/s, ami közel 11 százalékkal magasabb az előző rekordnál.

Dr. Kei Hiraki, a Tokiói Egyetem professzora és az LSR csapat vezetője elmondta, a most elért eredmények azt támasztják alá, hogy az IPv6 protokoll segítségével elérhető sebesség megközelíti az IPv4-ét és alkalmas akár a legnagyobb hálózati teljesítményt igénylő tudományos alkalmazásokban való használatra is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.