:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 3. 09:58

A vártnál jobb negyedévet zárt a Novell

Tegnap tette közzé első negyedéves eredményeit a Novell, a vállalat az elemzői várakozásoknál némileg kedvezőbb mutatókról számolt be. Figyelemre méltó volt az menedzsment és azonosságkezelési termékek 20 százalékos forgalomnövekedése.

[HWSW] Tegnap tette közzé első negyedéves eredményeit a Novell, a vállalat az elemzői várakozásoknál némileg kedvezőbb mutatókról számolt be. Figyelemre méltó volt az menedzsment és azonosságkezelési termékek 20 százalékos forgalomnövekedése.

A január 31-én véget ért időszakot a Novell 274 millió dolláros bevétellel zárta, szemben a tavalyi év azonos időszakában elért 290 millió dollárral. A nettó nyereség 2 millió dollárt tett ki, míg egy évvel korábban 392 millió dollár volt, amely a Microsofttal kötött peren kívüli egyezség keretén belül befolyt 448 millió dolláros egyszeri tételnek volt köszönhető. A legutóbbi negyedévben a Novell eredménye egyszeri tételek nélkül 4 cent volt, amely felülmúlta az elemzők 3 centes várakozásait, valamint az egy évvel korábban elért 3 centes szintet.

Jack Messman elnök-vezérigazgató elégedetten nyilatkozott az eredményekkel kapcsolatban és kiemelte, hogy a Novell stratégiai fókuszának számító területeken, vagyis a menedzsment-eszközök és a Linux területén egyaránt növekedett a forgalom. Az Open Enterprise Servert és a linuxos megoldásokat magában foglaló Open Platform Solutions 56 millió dolláros bevételt könyvelhetett el, ez éves szinten 14 milliós növekedést jelent.

A jelenlegi negyedévre 272 és 282 millió dollár közötti forgalmat és részvényenként 2-3 centes eredményt vár a Novell vezetése.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.