Szerző: Bodnár Ádám

2005. október 4. 15:20

Internet a tengeren

Az Ericsson és a SeaMobile hároméves szerződést írt alá, amelynek értelmében a vállalatok együttműködnek vezeték nélküli hang- és adatátviteli szolgáltatások tengeri biztosításában. Az Ericsson szállítja majd a teljes vezeték nélküli hálózatot, illetve a hálózatfigyelési és -bevezetési szolgáltatásokat. Ez lehetővé teszi majd a SeaMobile számára, hogy tengerjáró hajók, kompok, jachtok, konténerhajók, valamint a part menti kőolaj- és földgázkitermelés számára nyújtson szolgáltatásokat.

[HWSW] Az Ericsson és a SeaMobile hároméves szerződést írt alá, amelynek értelmében a vállalatok együttműködnek vezeték nélküli hang- és adatátviteli szolgáltatások tengeri biztosításában. Az Ericsson szállítja majd a teljes vezeték nélküli hálózatot, illetve a hálózatfigyelési és -bevezetési szolgáltatásokat. Ez lehetővé teszi majd a SeaMobile számára, hogy tengerjáró hajók, kompok, jachtok, konténerhajók, valamint a part menti kőolaj- és földgázkitermelés számára nyújtson szolgáltatásokat.

"A fogyasztók megszokták, hogy mindenhová magukkal viszik mobiltelefonjukat, akárhová mennek, és mindig kapcsolatban tudnak maradni másokkal. Az Ericsson segítségével a SeaMobile ezt a szabadságot adja meg ügyfeleinek, még a tengereken is" -- mondta Angel Ruiz, az észak-amerikai Ericsson vezetője. "Azonnal képesek vagyunk jobb vezeték nélküli felhasználói élményt nyújtani a tengeren. Ez pedig még tovább javul majd azáltal, hogy olyan szolgáltatásokat vezetünk be, amelyek jelenleg nem állnak rendelkezésre a tengerhajózásban" -- jelentette ki William Marks, a SeaMobile elnök-vezérigazgatója.

A SeaMobile az Ericsson technológiájának segítségével globális, vezeték nélküli kommunikációt nyújt majd a tengeren, tengeri műholdszolgáltatások vezető szállítóin keresztül. A rádió-bázisállomások a hajók fedélzetén helyezkednek majd el, a kommunikáció pedig műholdkapcsolaton keresztül jut el a tengerparti hosztolt maghálózathoz.< /p>

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról