Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Növekedő veszteség az ATI-nál

Bodnár Ádám, 2005. október 07. 10:54
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Látványosan növekedett az ATI Technologies negyedik negyedéves vesztesége, az augusztus 31-én véget ért időszakban a vállalat 470 millió dollár bevétel mellett 104 millió dollár, azaz részvényenként 41 centes deficitet volt kénytelen elkönyvelni. A megelőző negyedében az ATI 530 milliós bevétel mellett 29 millió dolláros veszteségről számolt be. A PC-s termékek forgalma 18 százalékkal esett vissza, köszönhetően az X1000 termékcsalád késésének.

[HWSW] Látványosan növekedett az ATI Technologies negyedik negyedéves vesztesége, az augusztus 31-én véget ért időszakban a vállalat 470 millió dollár bevétel mellett 104 millió dollár, azaz részvényenként 41 centes deficitet volt kénytelen elkönyvelni. A megelőző negyedében az ATI 530 milliós bevétel mellett 29 millió dolláros veszteségről számolt be. A PC-s termékek forgalma 18 százalékkal esett vissza, köszönhetően az X1000 termékcsalád késésének.

A teljes pénzügyi évet az ATI 2,22 milliárd dolláros bevétellel és összesen 17 millió dollár profittal zárta. Egy évvel korábban a cég 11 százalékkal alacsonyabb bevétel mellett 205 milliós nyereséget tudott elérni. Az egyszeri költségeket leszámítva azonban a 2005-ös év eredménye 119 millió dollár, azaz részvényenként 46 cent.

Amint arról többször is hírt adtunk, az ATI új generációs grafikus processzorainak bejelentése a 90 nanométeres gyártástechnológia bevezetésével kapcsolatos problémák miatt késedelmet szenvedett. A vállalat eredetileg júniusra tervezte a premiert, végül a bejelentés csak október 5-én történhetett meg. vadonatúj grafikus processzorok megjelenése miatt a jelenlegi negyedévre azonban az ATI 15 százalékos bevételnövekedésre számít.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.