Szerző: Bodnár Ádám

2005. október 10. 14:34

Kereskedelmi 3G szolgáltatás a Pannon GSM-nél is

A T-Mobile augusztus végi indítását követően ma a Pannon GSM is elindította kereskedelmi 3G szolgáltatását. A a vezető mobil szélessáv-szolgáltató kínálatában a videotelefonálás december 31-ig továbbra is ingyenesen használható majd, ezt követően hálózaton belül percenként 90 forint, hálózaton kívül 110 forint lesz a nap bármely szakában. A Pannon GSM ügyfelei június 15-e óta nyilvános teszt keretében próbálhatták ki a 3G-rendszert.

[HWSW] A T-Mobile augusztus végi indítását követően ma a Pannon GSM is elindította kereskedelmi 3G szolgáltatását. A "a vezető mobil szélessáv-szolgáltató" kínálatában a videotelefonálás december 31-ig továbbra is ingyenesen használható majd, ezt követően hálózaton belül percenként 90 forint, hálózaton kívül 110 forint lesz a nap bármely szakában. A Pannon GSM ügyfelei június 15-e óta nyilvános teszt keretében próbálhatták ki a 3G-rendszert.

"A sávszélesség bővülése elsősorban lehetőséget jelent, amit jelenlegi szolgáltatás-kínálatunk bővítésével, új szórakoztató és üzleti alkalmazások bevezetésével, új tartalmakkal használhatunk ki" -- mondta Ove Fredheim, a Pannon GSM vezérigazgatója. A Pannon GSM különböző tartalom- és adatforgalmi szolgáltatásainak árazása technológia-független: a felhasználók az eddig megszokott árakat fizetik a letölthető zenékért, videókért, az élő televíziós adások megtekintéséért. A jelenlegi adatforgalmi díjak érvényesek akkor is, amikor a 3G-hálózaton böngészik az internetet, küldik el elektronikus leveleiket.

A Pannon GSM 3G-hálózata jelenleg Budapest belső kerületeiben érhető el, az év végére pedig a főváros nagy része is lefedett lesz. A vállalat közelménye szerint hamarosan megindulhat a következő generációs HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) hálózat tesztelése is. A HSDPA a 3G alapjául szolgáló WCDMA továbbfejlesztése révén jött létre, segítségével a mobiltelefonok akár 1 megabites sebességű letöltésre is képesek lehetnek.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról