:

Szerző: Ady Krisztián

2005. október 3. 09:06

A Windows Vista után lesz csak elérhető az XP harmadik szervizcsomagja

[ZDNet] Lesz harmadik szervizcsomag a Windows XP operációs rendszerhez -- közölte a ZDNettel Bernard Ourghanlian, a Microsoft France technikai és biztonsági igazgatója, megerősítve az SP3 jövő évi megjelenését. A harmadik csomag azonban az előzetes hírekkel ellentétben nem a Windows Vista debütálása előtt, hanem csak a Microsoft következő operációs rendszerének megjelenését követően lesz majd elérhető.

[ZDNet] "Lesz harmadik szervizcsomag a Windows XP operációs rendszerhez" -- közölte a ZDNettel Bernard Ourghanlian, a Microsoft France technikai és biztonsági igazgatója, megerősítve az SP3 jövő évi megjelenését. A harmadik csomag azonban az előzetes hírekkel ellentétben nem a Windows Vista debütálása előtt, hanem csak a Microsoft következő operációs rendszerének megjelenését követően lesz majd elérhető.

A jelenlegi pletykák, információk szerint a Windows Vista megjelenési időpontja várhatóan 2006. június 28-a, a Windows XP operációs rendszer harmadik szervizcsomagja -- alacsonyabb prioritása miatt -- ezért valószínűleg csak a nyár végén, vagy az ősz elején lesz elérhető. Az új szervizcsomag már tartalmazni fogja a béta változatban már létező, 7-es verziójú Internet Explorer böngészőt és a Windows Media Player 11-es változatát is.

A fejlesztők frissítik a biztonsági központot is, mely nem csak a vírusvédelmet, a tűzfalat és az automatikus frissítéseket figyeli majd, hanem a remélhetőleg addig végleges formába öntött Microsoft Antispyware, kémprogramok ellen küzdő szoftvert is. Az SP3-ban tovább javítják az integrált tűzfal képességeit is.

Az újdonságok sorát tovább bővíthetjük a WPA 2.0 vezeték nélküli hálózati titkosítás támogatásának beépítésével, illetve a .NET framework 2.0-ás változatával is. A harmadik szervizcsomag természetesen nem csak ezeket a friss komponenseket, hanem minden addig megjelenő biztonsági és alkalmazásfrissítést is tartalmazni fogja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.