Szerző: Bodnár Ádám

2005. október 11. 12:45

Hitelkártyás fizetési megoldással erősít az eBay

Az eBay 370 millió dollárért megvásárolná a VeriSign által üzemeltetett online fizetési rendszert, amely lehetővé teszi kisvállalatok számára hogy weboldalukon hitelkártyával is lehessen fizetni a termékekért, szolgáltatásokért. a VeriSign állítása szerint a rendszer tavaly mintegy 40 milliárd dolláros forgalmat bonyolított. Az eBay várakozásai szerint a tranzakciós megoldás jövőre már 100 millió dollár bevételt termelhet.

[HWSW] Az eBay 370 millió dollárért megvásárolná a VeriSign által üzemeltetett online fizetési rendszert, amely lehetővé teszi kisvállalatok számára hogy weboldalukon hitelkártyával is lehessen fizetni a termékekért, szolgáltatásokért. a VeriSign állítása szerint a rendszer tavaly mintegy 40 milliárd dolláros forgalmat bonyolított. Az eBay várakozásai szerint a tranzakciós megoldás jövőre már 100 millió dollár bevételt termelhet.

Az eBay internetes aukciósház még 2002-ben vásárolta fel a PayPalt. A PayPal főként azon szolgáltatásairól ismert, amelyek révén a felhasználók az interneten keresztül fizetéseket teljesíthetnek és fogadhatnak el hitelkártya felhasználása nélkül. A cég forgalmának túlnyomó részét az eBayen végrehajtott aukciók adják, de ma már egyre több weboldalon lehet PayPallal fizetni. Az eBay célja, hogy a magánfelhasználók online tranzakcióit egyszerűsítő PayPal mellett a vállalatoknak is nyújthasson megfelelő megoldást.

Az eBay és a VeriSign között létrejött megállapodásnak csak egy része a VeriSign által működtetett online fizetési rendszer akvizíciója, a szerződés emellett kiterjed a VeriSign által biztosított hitelesítési szolgáltatásokra is, amelyeket az eBay alkalmaz. A megoldás segítségével az eBay felhasználók a korábbinál jobban védve lesznek az azonosság-hamisítás ellen, a tranzakciókat digitális tanúsítványok és jelszavak védik majd.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról