Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Víz hűti az EVGA.com új videokártyáját

Bodnár Ádám, 2005. október 17. 10:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[x-bit labs] Vízhűtéses videokártyát jelentett be az EVGA.com, a GeForce 7800 GTX chipre épülő Black Pearl hűtése a vállalat szerint közel hússzor hatékonyabb, mint egy hűtőbordával és ventilátorral ellátott kivitelé, ráadásul szinte teljesen zajtalan. A hússzor hatékonyabb hűtés ellenére a grafikus chip órajelét a gyári specifikációhoz képest csak 60 MHz-cel, 490-re emelte meg az EVGA.com, a 256 megabájtnyi GDD3 memória pedig 1,2 GHz helyett 1,3 GHz-en ketyeg.

[x-bit labs] Vízhűtéses videokártyát jelentett be az EVGA.com, a GeForce 7800 GTX chipre épülő "Black Pearl" hűtése a vállalat szerint közel hússzor hatékonyabb, mint egy hűtőbordával és ventilátorral ellátott kivitelé, ráadásul szinte teljesen zajtalan. A hússzor hatékonyabb hűtés ellenére a grafikus chip órajelét a gyári specifikációhoz képest csak 60 MHz-cel, 490-re emelte meg az EVGA.com, a 256 megabájtnyi GDD3 memória pedig 1,2 GHz helyett 1,3 GHz-en ketyeg.

A vállalat szerint a Black Pearl nem csak a számítógépes játékosoknak lehet jó választás, hanem akár professzionális felhasználóknak is, ugyanis a vízhűtéssel felszerelt kártyák szinte zajtalaok, ami egy munkahelyen nem hátrány. A hűtésről az Innovatek által tervezett megoldás gondoskodik, amely a blokkon kívül egy 400 wattos hőcserélőt és egy 12 centi átmérőjű ventilátort foglal magában, természetesen a hűtőfolyadék és a csövek mellett. Az EVGA.com Black Pearl 899 eurós (~226 ezer forintos) áron lesz majd kapható.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.