Szerző: Ady Krisztián

2005. október 18. 13:57

Egy terabájtnyi adatot bízhatunk a Maxtor külső adattárolójára

[Clubic.com] A Maxtor versenyre kel a külső adattároló eszközöket kínáló gyártókkal: a francia LaCie-hez hasonlóan több merevlemezt tartalmazó, külső adattároló tömböket dob piacra, melyek RAID0 és 1 kivitelben szolgálhatják ki a nagy háttérkapacitás mellett jelentkező sebesség, avagy biztonság iránti igényeinket.

[Clubic.com] A Maxtor versenyre kel a külső adattároló eszközöket kínáló gyártókkal: a francia LaCie-hez hasonlóan több merevlemezt tartalmazó, külső adattároló "tömböket" dob piacra, melyek RAID0 és 1 kivitelben szolgálhatják ki a nagy háttérkapacitás mellett jelentkező sebesség, avagy biztonság iránti igényeinket.

A OneTouch III külső adattárolók 600 gigabájtos és 1 terabájtos kapacitással lesznek kaphatók hamarosan, ezt a kapacitást pedig Firewire 400/800, illetve USB2.0 csatlakozási felületen keresztül érhetjük el. A hatalmas kapacitás biztosításához a Maxtor is több merevlemez egyetlen berendezésbe integrálását választotta.

A Maxtor új adattárolójához komplett szoftverkörnyezet is tartozik, mely nem csak egyes, általunk beállított könyvtárakról, adatokról, hanem akár a komplett rendszerről is képes másolatot készíteni a külső eszközre, felgyorsítva a visszaállítást egy esetleges vírusfertőzés vagy rendszerösszeomlást követően. Az alkalmazott DriveLock védelem a felmásolt adatokat jelszóval védi az illetéktelenek elől.

A Maxtor OneTouch III külső merevlemezek december elején kerülhetnek az üzletekbe, a kisebbik modell 550 (~116 ezer forint), míg az 1 terabájtos 900 dolláros (~190 ezer forintos) áron kerülhet piacra.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról