Szerző: Ady Krisztián

2005. október 12. 12:46

Vezeték nélküli internettelefon a Linksystől

[Clubic.com] A Cisco SOHO-piaci, azaz kisebb vállalatok és otthoni felhasználók számára termékeket fejlesztő divíziója, a Linksys hamarosan saját fejlesztésű, Skype-kompatibilis internettelefonnal lép piacra. A hagyományos vezeték nélküli telefonnak álcázott készüléket, a CIT200 típusjelzésű VoIP-telefont a PC-hez kell csatlakoztatni USB felületen keresztül, a többi hasonló funkciójú készüléknek megfelelően.

[Clubic.com] A Cisco SOHO-piaci, azaz kisebb vállalatok és otthoni felhasználók számára termékeket fejlesztő divíziója, a Linksys hamarosan saját fejlesztésű, Skype-kompatibilis internettelefonnal lép piacra. A hagyományos vezeték nélküli telefonnak "álcázott" készüléket, a CIT200 típusjelzésű VoIP-telefont a PC-hez kell csatlakoztatni USB felületen keresztül, a többi hasonló funkciójú készüléknek megfelelően.

A vezeték nélküli telefon segítségével internetes csevej, beszélgetés közben is eltávolodhatunk a számítógéptől, nem vagyunk a headset vezetékének hosszához kötve. A CIT200 teljesen támogatja a Skype-ot, a a SkypeOut segítségével akár normál vezetékes, illetve mobilszámok is hívhatók a segítségévell. A megoldás hátránya, hogy a PC-nek bekapcsolva kell lenni és a Skype szoftvernek is futnia kell.

A készülékhez fülhallgató is köthető, és egyetlen bázisállomással akár négy kézibeszélő is tarthatja a kapcsolatot. A 120 grammos telefon beépített akkumulátora 10 órányi beszélgetési és 120 órás készenléti időt biztosít. A Linksys vezeték nélküli internettelefonja 130 dolláros, körülbelül 27 ezer forintos ajánlott áron kerül az üzletekbe az Egyesült Államokban, illetve Európában.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról