Szerző: Bodnár Ádám

2005. október 20. 10:22

A Motorola tarol a Razr V3-mal

A Motorola negyedéves eredményei látványosan javultak, ahogy nőtt a kereslet a vállalat mobiltelefonjai iránt. A szupervékony Razr V3 továbbra is az eladási listák élén áll, noha már több mint egy éve kapható.

[HWSW] A Motorola negyedéves eredményei látványosan javultak, ahogy nőtt a kereslet a vállalat mobiltelefonjai iránt. A szupervékony Razr V3 továbbra is az eladási listák élén áll, noha már több mint egy éve kapható.

A világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártója a harmadik negyedévben 38,7 millió készüléket adott el, a cég szerint a vékony Razr V3 iránt továbbra is rendkívül erős volt a kereslet, ebből 6,5 millió talált gazdára. A mobiltelefonokért felelős divízió bevétele a tavalyi harmadik negyedéves 397 millió dollárról 597 millióra emelkedett. A cég saját becslése szerint a negyedévben 19,9 százalékos piaci részesedést ért el.

A Motorola negyedéves forgalma 9,42 milliárd dollárt tett ki, szemben az egy évvel korábbi 9,1 milliárd dollárral. A harmadik negyedév profitja 1,75 milliárd dollárra, részvényenként 69 centre rúgott, míg egy évvel ezelőtt csupán 479 millió dollárt tett ki. Az egyszeri tételek nélkül a Motorola részvényenkénti eredménye 30 cent volt, elemzők 28 centet vártak. A negyedik negyedévre a Motorola 10,3 és 10,5 milliárd dollár közötti forgalmat és 32-34 centes részvényenkénti eredményt vár.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról