Szerző: Bodnár Ádám

2005. október 6. 12:18

Bukás a Motorola és az Apple közös fejlesztésű mobiltelefonja

A vártnál jóval kevéssé sikeres a Motorola és az Apple koprodukciójában készült Rokr zenetelefon, amely szeptember elején került a piacra. A Piper Jaffray elemzőcég jelentése szerint a terméket hűvösen fogadta a piac, a sajtóban is többnyire negatív vélemények jelentek meg, sokaknak nem tetszett a készülék megjelenése, magas ára, valamint hogy legfeljebb 100 dal tárolását teszi lehetővé attól függetlenül, hogy mekkora memóriakártyát tesz bele a felhasználó.

[HWSW] A vártnál jóval kevéssé sikeres a Motorola és az Apple koprodukciójában készült Rokr zenetelefon, amely szeptember elején került a piacra. A Piper Jaffray elemzőcég jelentése szerint a terméket hűvösen fogadta a piac, a sajtóban is többnyire negatív vélemények jelentek meg, sokaknak nem tetszett a készülék megjelenése, magas ára, valamint hogy legfeljebb 100 dal tárolását teszi lehetővé attól függetlenül, hogy mekkora memóriakártyát tesz bele a felhasználó.

A Rokr megjelenését több mint egy évig ígérgették a cégek, a felhasználók régóta várták a készüléket, amelynek érdekessége, hogy az iTunes alkalmazás segítségével az Apple zeneboltjából megvett dalokat is meg lehet hallgatni rajta. Michael Walkley elemző elmondása szerint azonban a telefont csak a fanatikusok vették meg, az átlagfelhasználókat eltántorította a kétéves hűségnyilatkozat mellett is nagyon magas, 250 dolláros ár. A boltokból származó jelentések szerint a megjelenést követően viszonylag keresett volt a Rokr, azonban az érdeklődés ma már jócskán alábbhagyott.

Maga a készülék sem egy friss fejlesztés, valójában a már tavaly nyáron megjelent, ma már inkább kifutó modellnek számító Motorola E398 szofterfrissített változata. A Rokr az Apple iTunes szoftver mobil változatát futtatja, beépített sztereó hangszórót tartalmaz, memóriája bővíthető és Bluetooth adóvevőt is elhelyeztek benne. A felhasználónak a dalok vásárlását és a playlistek összeállítását a számítógépén kell elvégeznie, majd ezek után töltheti át azokat a mobiltelefonba.

/p>

A Rokr viszonylagos sikertelensésének oka lehetett az Apple legújabb generációs iPodjának, az iPod nanónak a megjelenése is. A két terméket egyszerre mutatta be a vállalat, azonban az iPod nano teljesen háttérbe szorította Rokr telefont, amelyről a bemutatón szinte alig esett szó.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról