:

dev archívum - 2003 április

2003
április

0

A SuSE Linux jól vizsgázott az IBM Programozói Bajnokságon

2003. április 30. 17:37

[SuSE Magyarország] Sikerrel zárult az első IBM Programozói Bajnokság, melyet a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Karán rendeztek április 25-27 között. A tizenöt versenyző mindegyike SuSE Linux operációs rendszeren dolgozott, amelyen Java-alapú IBM WebSphere Studio vagy Eclipse fejlesztői környezetben, IBM DB2 adatbázis-kezelővel és annak kiterjesztéseivel (Net-Search, XML, Spatial Extender)

0

Nokia 7650 és 3650 telefonokhoz is elérhető az Opera böngésző

2003. április 30. 16:49

A norvég Opera Software tegnap letölthetővé tette Opera webböngészőjének Nokia 7650 és 3650 okos telefonokon használható változatát. A Nokia Series 60 platformon futó szoftver segítségével immár e modellek tulajdonosai is korlátozás nélkül érhetik el a világhálót.

0

Új korszak a VIA történetében

2003. április 29. 18:12

Az Intel és a VIA április elején peren kívüli megegyezéssel zárta le az alaplapi chipkészletekkel és mikroprocesszorokkal kapcsolatos szabadalmak megsértése miatt egymás ellen indított perek sorozatát. A tajvani vállalat jövője szempontjából kulcsfontosságú megállapodásról kérdeztük a VIA marketingigazgatóját, Richard Brownt.

0

Javítócsomagot adott ki a Futuremark a 3DMark03 tesztprogramhoz

2003. április 29. 17:43

Javítócsomagot adott ki a Futuremark a 3DMark03 videokártya tesztprogramhoz, 5 MB-os telepítőcsomag formájában. A javítócsomag az eddig jelzett problémákat és hibákat javítja, valamint egy professzionális tesztelők által igényelt új tesztelési metódust is elérhetővé tesz.

0

Linuxos Opera magyarul

2003. április 29. 15:25

[Linux.hu, HWSW] Megjelent az Opera 6-os verziójának magyar fordítása. A népszerű böngésző linuxos verziója eddig nem volt elérhető magyarul, csak a windowsos változathoz készültek kiegészítő nyelvi fájlok.

0

AOL, Microsoft és Yahoo!: együttműködés a spam visszaszorítására

2003. április 29. 15:04

[CNET, IDG] Az America Online, a Yahoo és a Microsoft tegnap közös sajtóközleményben jelentette be, hogy erőforrásaikat és tapasztalataikat megosztva együtt munkálkodnak a kéretlen reklámlevek elleni hatékony küzdelem előmozdítása érdekében. Az internetes szolgáltatások piacán rivalizáló óriásvállalatok azt remélik, hogy kezdeményezésükhöz további cégek és szakmai szervezetek is csatlakoznak.

0

Fél napos kiesés után újra működik a telnet

2003. április 28. 22:28

Ma déltől egész estig nem működött a telnet Magyarország Rt. internet- és tárhely szolgáltatása. Az ok: a szolgáltató hálózatát díjtartozás miatt kikapcsolták a budapesti internetes adatkicserélő központból ( BIX ). A telnet működésének nem ez az első döccenője: idén februárban már akadozott a cég szervereinek elérhetősége, majd elterjedt: csődvédelmet kért a szolgáltató.

0

Legális a fájlcserélők működése

2003. április 28. 13:47

[WSJ] Egy pénteken meghozott bírósági ítélet szerint az internetes fálcserélő szoftverek legálisak annak ellenére, hogy segítségükkel meg lehet sérteni a szerzői jogokat. Stephen V. Wilson, Los Angeles-i kerületi bíró döntése szerint a Grokster és StreamCast vállalatok nem követtek el bűncselekményt azzal, hogy fájlcserélő szoftverüket letölthetővé tették, ugyanis ez önmagában még nem sérti meg a szerzői jogokat.

0

Az Interware lett az Externet szerverszolgáltatója

2003. április 28. 13:43

Együttműködési megállapodást írt alá az Interware Rt. és az Externet Kft. , melynek értelmében az Externet az Interware Data Centerében alakítja ki saját co-location szolgáltatását, itt helyezi el saját és ügyfelei szervereit.

0

Gyors hibajavítást követően megjelent a DivX videotömörítő kodek 5.0.5-ös verziója

2003. április 25. 18:17

Gyors hibajavítást követően megjelent és szerverünkről is letölthető a DivX videotömörítő kodek legújabb, 5.0.5-ös verziója. A javított verzió kiadását egy bosszantó és súlyos hiba sürgette, a bug miatt a kodek egyes alkalmazások -- például AVIUtil, DVD2AVI és bizonyos capture programok -- alatt csak I-frame-eket illesztett az AVI állományba.

0

Megjelent a KOffice irodai csomag 1.3-as verziójának bétája

2003. április 25. 15:53

[KDE.org] A KDE Projekt a héten bejelentette a KOffice irodai programcsomag 1.3-as verziójának első bétáját. A szoftver végeleges változata várhatóan szeptemberben fog megjelenni. A készülő csomag újdonságai közül érdemes kiemelni a Kexi nevű grafikus adatbázis-frontendet, amely a tervek szerint többféle adatbázisszerverhez is képes lesz kapcsolódni, jelenleg azonban a fejlesztők csupán a MySQL szerverekhez való kapcsolódást javasolják.

0

Két nagyágyúval indít az Apple internetes zeneszolgáltatása

2003. április 25. 15:43

Steve Jobs személyes közbenjárása nyomán a The Eagles és a No Doubt zenekarok is szerződést kötöttek az Apple-lel és lemezeik, illetve dalaik szerepelni fognak a vállalat által hétfőn elindítandó internetes zeneszolgáltatásban. A két zenekar dalai semelyik másik internetes zeneszolgáltatásban nem szerepelnek.

0

Megjelent a Windows Server 2003

2003. április 25. 10:42

[CNET] A Microsoft tegnap hivatalosan is bejelentette számos alkalommal elhalasztott és átkeresztelt vállalati szerver operációsrendszer-családját, amellyel a UNIX-os rendszereket igyekszik háttérbe szorítani a vállalati piacon. A Windows Server 2003-mal egy időben debütált a Visual Studio .NET 2003 fejlesztői környezet és az SQL Server 2000 Enterprise Edition adatbázis szoftver 64 bites változata is.

0

Brüsszel is importvámmal sújtja a Hynix termékeit

2003. április 24. 18:17

[Dow Jones] Az Európai Bizottság ma hivatalosan is bejelentette, hogy 33 százalékos ideiglenes importvámost szabott ki a dél-koreai Hynix Semiconductor memóriachipjeire. A testület szankciói négy hónapig maradhatnak érvényben, azok véglegesítését a tagállamok kormányainak kell jóváhagynia.

0

On-line napló a hírek közt

2003. április 24. 17:47

A jövőben on-line napló is színesíti a Hírkereső internetes hírgyűjteményét. A blog műfaját is befogadó hírportálon ezentúl hétköznaponként legalább egyszer frissülő, hangsúlyozottan női naplót is olvashatnak a látogatók.

0

Rendszerlassító Windows XP-patch

2003. április 23. 19:13

[IDG] A Microsoft által a múlt héten kiadott Windows XP-patch szokatlan mellékhatásokat okozhat az operációs rendszer számára: számos felhasználó számolt be arról, hogy a javítás telepítése után rendszere jelentősen lelassult. A redmondi szoftvercég jelenleg vizsgálja a problémát.

0

Szoftveres spamszűrés, IT biztonságtechnika a filter:maxtól

2003. április 23. 15:21

Filter:max néven megkezdte működését az első hazai erőforrásbiztonsági cég. A vállalkozás az informatikai, humán és a know-how erőforrások védelemre szakosodott, és elsősorban oktatással, tanácsadással és szoftverek forgalmazásával foglalkozik.

0

Katasztrófatűrési megoldások a HP-tól

2003. április 22. 17:56

[Noguchi] A HP több olyan új fejlesztésről számolt be a StorageWorks hálózati adattárolási megoldáscsaládjával kapcsolatban, amely katasztrófatűrést, háttértár-konszolidációs lehetőségeket és üzletmenet-folytonosságot kínál az ügyfelek számára. Az új megoldások segítségével a vállalatok egyszerűsíthetik adattárolási infrastruktúrájukat, mérsékelhetik üzemkieséseik gyakoriságát és üzemzavar esetén gyorsan helyreállíthatják működésüket.

0

Hétfőn indul az Apple internetes zeneszolgáltatása

2003. április 22. 09:03

Az Apple április 28-án nagyszabású rendezvény keretein belül indítja útjára internetes zeneszolgáltatását. A vállalat által kiküldött meghívón természetesen semmiféle részletet nem árult el az újdonságokról, a cég egyedül annyit közölt, hogy a bejelentés zene lesz a füleknek.

0

Az Intel ismét szállítja 3 GHz-es Pentium 4 processzorát

2003. április 22. 08:25

[Dow Jones] Az Intel egy héttel ezelőtt jelentette be a korábbi modelleknél 50 százalékkal gyorsabb rendszerbuszt használó processzorát és az azt kiszolgáló csúcskategóriás lapkakészletet. Az új, 3 GHz-es Pentium 4 azonban a tesztelés utolsó fázisában felfedezett hibák miatt nem került forgalomba a bejelentés napján. A hiba javítását követően, tegnap óta a vállalat ismét szállítja a lapkát.

0

Megszűnt a #root.hu

2003. április 21. 20:55

Ismét búcsúzunk egy laptársunktól: ma délután elérhetetlenné vált a www.root.hu domain, a lap úgy tűnik végleg megszűnt. A tavaly nyáron indított #root.hu, elsősorban rendszergazdák, webmesterek és a számítástechnika gyakorlati kérdései iránt érdeklődők számára szolgált híreket, információkat, tippeket és trükköket.

0

Vicces SMS-ek pályázata

2003. április 18. 18:51

Az SMS kommunikációban felbukkanó vicces szövegekkel (sms-vicc, ünnepi üdvözletek, beugratós szövegek, pl. locsolóversek stb.) lehet pályázni három kiíró által közösen felajánlott díjért. A Diák -és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE), az Inter Kultúra-, Nyelv- és Médiakutató Központ Kht. és a Westel közös felhívása szerint a legjobb SMS-eket megjelentetik, küldőik pedig jutalomban részesülhetnek.

0

Megjelent a DivX videotömörítő kodek 5.0.4-es verziója

2003. április 18. 16:29

Megjelent és letölthető a DivX videotömörítő kodek legújabb, 5.0.4-es változata. A DivX Networks több hibát javított az új kodek megjelentetése előtt, valamint a korábbi hírünkben említett 2.1-es, újabb The Playa lejátszószoftver is megtalálható a 3 letölthető csomagban.

0

A Novell elindította a nyílt forráskódú fejlesztést támogató weboldalát

2003. április 17. 19:26

[Novell] A Novell a hét elején jelentette be, hogy a nyílt forráskódon alapuló kezdeményezések iránti elkötelezettségének újabb jeléül elidította Novell Forge fejlesztői oldalát. A Novell Forge bejelentésének részeként a cég a Novell Nsure UDDI Server forráskódját is közzéteszi. Ez az alkalmazás a webes szolgáltatásokat biztonságosabbá és könnyebben kezelhetővé teszi azáltal, hogy személyazonosság-kezelő lehetőségekkel bővíti a Universal Description, Discovery and Integration (UDDI) szabványt.

0

Alsó kategóriás digitális fényképezőgépek -- MAGPiX M2100

2003. április 16. 14:29

Az alig két hete bemutatott alsó kategóriás digitális fényképezőgépek trióját most egy újabb "névtelen" modell tesztje követi. A MAGPiX M2100 a Casio termékkínálatában is megtalálható volt nem is olyan régen, körülbelül háromszoros áron.

0

Bevásárlóközpont indul az [origo]-n

2003. április 16. 14:24

[NetAktív] A hagyományos kereskedelemből jól ismert mintára online bevásárlóközpontot nyitott az Axelero internetes portálján, az [origo]-n.

0

Nehemiah magos C3 processzor az új EPIA M alaplapokon

2003. április 15. 17:55

A VIA Technologies ma jelentette be, hogy megkezdte új generációs EPIA M10000 platformjának forgalmazását. A termék a már ismert VIA EPIA M alaplapra épül, ehhez társul egy -- az alaplapra szerelt -- 1 GHz-en futó beágyazott C3 processzor, mely immár a továbbfejlesztett Nehemiah magra épül.

0

VIA Nehemiah: lassú és hideg

2003. április 15. 16:02

A VIA január végén mutatta be átdolgozott architektúrára épülő, elődeinél nagyobb teljesítményt ígérő Nehemiah magos modelljét. A C3 processzor történetében a másodlagos gyorsítótárral felszerelt Samuel 2 óta a Nehemiah hozta a legtöbb változást. Tesztünkben arra keressük a választ: volt-e értelme?

0

WLAN pályázat a Cisco Systemstől

2003. április 15. 13:10

[NetAktív] A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program (NIIF), a Hungarnet Egyesület és a Magyar Internet Társaság 2003. április 14-17. között tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Networkshop konferenciát, amelynek idén a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Kara ad otthont.

0

1651 baki egyetlen weboldalon

2003. április 15. 08:07

Egyetlen weboldalon 1651 bakit számlálhatnak össze azok a szörfölők, akik veszik a fáradságot a szájt aprólékos áttanulmányozására. Igaz, a bakik felfedezéséhez nem kell különösebb erőfeszítés, mivel www.mocsing.hu címen található oldal nem más, mint egyetlen nagy bakigyűjtemény. A teljes hazai -- írott és elektronikus -- sajtóból szemléző gyűjtemény fenntartói azonban a közelmúltban felfüggesztették a bakik gyűjtését.

0

The Titans alcímmel készül az első Age of Mythology kiegészítő lemez

2003. április 14. 21:47

Néhány napja megváltozott az Age of Mythology hivatalos honlapja, melyen egy eddig nem látott karakter képe szerepel. A rajongók rögtön találgatásokba kezdtek egy kiegészítő lemezzel kapcsolatban, és hétfőn már a Microsoft Game Studios és az Ensemble Studios is megerősítette a pletykát.

0

Tiltakozzunk!

2003. április 14. 21:42

Internetes petíciókkal, cégek ármánykodását leleplező honlapokkal, e-mailben terjedő bojkottfelhívásokkal ébresztgetik fogyasztói öntudatunkat hálótársaink. Hatásos, vagy hatástalan az interneten szerveződő ellenállás? Erre keressük a választ néhány emlékezetes tiltakozás felidézésével.

0

Megjelent a Mandrake Linux 9.1 PowerPC-re készült változata

2003. április 14. 16:54

[MandrakeSoft] A francia központú MandrakeSoft bejelentette legújabb asztali Linux-disztribúciójának PPC-s változatát. A Bamboo kódnevű, 9.1-es verziószámot viselő Mandrake Linux a 2.4.21-es Linux kernel előzetes kiadására, és a glibc 2.3.1-es verziójára épül, az alapértelmezett fordító pedig a GCC 3.2.2-es verziója.

0

Megjelent a Safari böngésző második bétája

2003. április 14. 15:49

Az Apple ma kiadta Safari webböngésző szoftverének második bétaváltozatát, amely ingyenesen letölthető a vállalat weboldaláról . A Mac OS X-re fejlesztett webböngésző az egyéb UNIX-szerű rendszerekről már jól ismert KDE grafikus környezet egyik fontos elemét, a KHTML-t használja fel a weboldalak értelmezéséhez és megjelenítéséhez.

0

Hamarosan indul az Apple iTunes internetes zeneszolgáltatás

2003. április 14. 11:53

[WSJ] Az Apple az elkövetkező hetekben indítja be saját internetes zenei szolgáltatását, amelyet mind az öt nagy lemezkiadó (EMI, Sony, Warner, Universal, BMG) támogat. A szolgáltatás az iTunes szoftverbe lesz integrálva, ennélfogva kizárólag Apple Mac felhasználók érhetik el.

0

Az EU népszavazás az interneten is nyomon követhető

2003. április 12. 10:04

Az interneten is nyomon követhetők az Európai Unióhoz való csatlakozásról rendezett népszavazás eredményei. A szavazás lebonyolításáért felelős Belügyminisztérium Központi Nyilvántartó és Választási Hivatalának honlapján számos adat megismerhető már napközben is, az eredményekről pedig 21 óra után tájékozódhatunk.

0

Felmentették az IHM közigazgatási államtitkárát

2003. április 11. 22:53

Rácz Zsolt Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter kezdeményezte a Miniszterelnöknél dr. Rácz Zsoltnak, a minisztérium közigazgatási államtitkárának felmentését. A minisztériumi belső vizsgálat megállapította, hogy az elmúlt napokban napvilágot látott híresztelésekkel szemben semmilyen összeférhetetlenség nem áll fenn a közigazgatási államtitkár és a vádaskodások tárgyát képező, közbeszerzési eljárás alapján folyó átfogó jogszabály-előkészítő tevékenység között. Ugyanakkor a miniszter sajnálattal állapította meg, hogy a hétfői parlamenti felszólalásához nem kapott teljes körű tájékoztatást a kérdésről, ezért kezdeményezte a hivatal működéséért felelős közigazgatási államtitkár felmentését.

0

Kompakt Pentium 4-es alaplapok az FIC-től

2003. április 11. 18:45

A tajvani First International Computer (FIC) nemrégiben két újabb SiS lapkakészletre épülő alaplappal bővítette kínálatát. Mindkét modell Pentium 4 processzorokhoz készült és MicoATX formátumú.

0

Brüsszel 33 százalékos importvámmal sújtja a Hynix termékeit

2003. április 11. 17:09

Az Európai Bizottság 33 százalékos importvámot szab ki a Hynix Semiconductor termékeire -- adta hírül ma a Dow Jones hírügynökség. A döntés tíz nappal azután született, hogy az amerikai kereskedelmi minisztérium hasonló szankciókkal sújtotta a dél-korai vállalatot.

0

Csendes forradalom: Red Hat Linux 9

2003. április 11. 10:24

Bár a Bluecurve témához igazított Mozilla és a szintén Bluecurve-ös színekben pompázó OpenOffice vonzóbb a Red Hat 8.0 azonos csomagjainál, és történtek változások a nyomtatók kezelésében is, a 7.3-ról 8.0-ra váltás nagyobb lépésnek tűnt. Az új kiadás főbb újdonsága, az NPTL szálkezelés a legtöbbünk számára nem érzékelhető.

0

Több szerveren működő, központi vezérlésű biztonsági megoldás a Symantectől

2003. április 10. 18:13

A Symantec a héten jelentette be a Symantec Web Security 3.0-t, amely már több szerveren is működő központi vezérlést tartalmaz. A Symantec Web Security a weben alapuló (HTTP és FTP) forgalom vírusvédelmét és webszűrését biztosító, nagy teljesítményű, az átjárón működő integrált megoldás.

0

EU, informatika, internet -- kérdések és válaszok III.

2003. április 10. 16:48

Olvasóink tehették fel kérdéseiket fórumunkban az Európai Unióhoz való csatlakozást követően várható, a -- szélesebb értelemben vett -- informatikai szektort érintő változásokról. Sorozatunk harmadik részében az oktatással és a pályázati lehetőségekkel kapcsolatos kérdésekre adott válaszokat közöljük.

0

Kevesebb vonalas telefon, rövidebb hívások februárban

2003. április 10. 10:41

Míg januárban nőtt, februárban csökkent a bekapcsolt fővonalak száma: mintegy öt és fél ezerrel kevesebb vezetékes telefon volt Magyarországon februárban -- derül ki a Hírközlési Felügyelet vezetékes gyorsjelentéséből. 2003 januárjában 3 655 102, februárban már csak 3 649 637 fővonalat tartottak nyilván a vezetékes távközlési szolgáltatók (Emitel Rt., Hungarotel Rt., Matáv Rt., Monortel Rt., Vivendi Telecom Hungary Rt.)

0

Megújult a Yahoo! keresője

2003. április 8. 19:21

Tegnap óta megújult formában és szolgáltatásokkal működik a Yahoo! internetes keresője , a Yahoo Search. A szolgáltatás egyelőre a rivális Google keresőtechnológiáját használja, ahogy a honlap arculata és az elérhető funkciók is a Google-ra emlékeztetnek.

0

EU, informatika, internet -- kérdések és válaszok II.

2003. április 8. 10:04

Olvasóink tehették fel kérdéseiket fórumunkban az Európai Unióhoz való csatlakozást követően várható, a -- szélesebb értelemben vett -- informatikai szektort érintő változásokról. Sorozatunk második cikkében az adókkal, vámokkal és a munkaüggyel kapcsolatos kérdésekre adott válaszokat közöljük.

0

Szöul kompromisszumra törekszik a Hynix ügyében

2003. április 7. 17:15

[Dow Jones] Hírügynökségi beszámolók szerint a dél-koreai kormány kompromisszumos javaslatot kíván tenni az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériumának a Hynix Semiconductor memóriachipjeire kiszabott 57,37 százalékos importvám ügyében. Szöul, noha nem ismeri el az amerikai előzetes határozat jogosságát, hajlandó lenne engedményeket tenni az importvám eltörléséért cserébe.

0

Spam: a világháló szemete

2003. április 7. 12:27

Löncshús: néhány évtizeddel ezelőtt még így fordítottuk volna magyarra az angol spam szót, amely időközben látványos jelentésbővülésen esett át. Cikkünkben a napjainkra egyre bosszantóbbá váló jelenség mibenlétéről, történetéről és a védekezés lehetőségeiről adunk vázlatos ismertetőt.

0

Csúcskategóriás videokártyák a Club 3D-től

2003. április 4. 20:17

A Club 3D ma közleményben jelentette be, hogy megkezdte csúcskategóriás videokártyáinak forgalmazását. Amint az ismert, a hollandiai székhelyű vállalat rendhagyó módon mind az ATI, mind pedig az NVIDIA grafikus processzoraira épít kártyákat.

0

Interjú a TVNET ügyvezetőjével

2003. április 4. 15:27

Lapunknak nyilatkozott Sátor Csaba, a TVNET ügyvezető igazgatója a Fibernet és a TVNET közti vita folytán internet nélkül maradt ügyfelekről és a várható kilátásokról. A TVNET vezetője optimista. Mint elmondta: a TVNET a bíróságtól ideiglenes intézkedést kért, hogy a szolgáltatás a jogerős döntésig visszaállhasson.

0

Megjelent a Winamp audiolejátszó alkalmazás 2.9-es verziója

2003. április 4. 12:50

Megjelent a 2-es verziójú Winamp legújabb, 2.9-es változata, melyet le lehet tölteni a Nullsoft oldaláról és szerverünkről is. Amint arról korábban beszámoltunk, a Winampot fejlesztő Nullsoft egyelőre nem ad ki több verziót a népszerű lejátszóprogram új, 3-as verziójából. A kicsit bugosra, hibásra sikeredett szoftvert pár hónapra karanténba zárják, amíg a legfontosabb hibákat ki nem javítják.

0

Versenyhivatali vizsgálat a UPC 15 GB-os adatforgalmi korlátozásával kapcsolatban

2003. április 3. 18:50

Lapunk információi szerint a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a UPC chello internetszolgáltatásánál bevezetett 15 gigabájtos adatforgalmi korlátozás ügyében. A UPC budapesti ügyfelének a fogyasztók megtévesztésének megállapításával kapcsolatos beadványát először elutasította a versenyhivatal, majd a fellebbezést követően március végén a versenytanács a jogorvoslati kérelemnek helyt adott.

0

A spanyol és a magyar távközlési liberalizáció összehasonlítása fogyasztóvédelmi szemszögből

2003. április 3. 18:10

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület küldöttsége a spanyolországi fogyasztók érdekképviseletét felvállaló rokonszervezetnél, a Consumidores y Usuarios (CECU) nevű egyesületnél tett márciusi látogatásakor a spanyol távközlési liberalizációt tanulmányozta. Az OFE összehasonlítva a spanyol és a magyar liberalizációt, több megállapítást is tett.

0

Bemutatta barebone rendszereit a Biostar

2003. április 3. 11:23

[DigiTimes] Az alaplapgyártó Biostar Microtech International bemutatta legújabb termékeit, az iDEQ mini-barebone rendszereket. A kis méretű házban elhelyezett miniatűr, de komplett PC-ket irodákba, szűkösebb hellyel rendelkező otthoni felhasználók számára ajánlja a Biostar.

0

Új Oracle alkalmazásszerver, BEA Weblogic felhasználóknak ingyenes átállással

2003. április 3. 10:59

[NetAktív] Az Oracle Corporation Oracle9iAS Java Edition néven új alkalmazáskiszolgálót jelentetett meg. A cég új vállalati szintű alkalmazásszerver-kínálata minden olyan technológiát tartalmaz, amely a Java-alkalmazások és webszolgáltatások fejlesztésének és bevezetésének gyors beindításához szükséges, ezen kívül az IBM termékeiből összeállított hasonló rendszerekhez képest hétszer, a BEA Systems termékeihez képest pedig ötször kevesebbe kerül. A vállalat egyben azt is bejelentette, hogy világszerte elérhetővé teszi Switch and Save elnevezésű migrációs programját, amelynek keretében a BEA WebLogic felhasználói ingyenesen állhatnak át az Oracle9i alkalmazáskiszolgáló új Java Edition kiadására.

0

Nagyszabású tervet kovácsol a Microsoft és az AMD

2003. április 2. 19:13

A The Inquirer című brit informatikai bulvárlap meg nem nevezett forrásból származó értesülései szerint a Microsoft AMD Athlon 64 és Opteron processzorokat támogató operációs rendszere Anvil (üllő) kódnéven ismert a szoftveróriás berkein belül. Továbbra sem tudható azonban, hogy a rendszer mikor és milyen néven kerül forgalomba.

0

A Symantec a teljes körű alkalmazás-felügyelő tűzfalak alkalmazására buzdít

2003. április 2. 13:03

A közelmúltban felbukkant hálózati sérülékenységek számának növekedése miatt -- kiemelve a Sendmail levélfejelemző eljárásának a napokban kiderült sebezhetőségét -- a Symantec nyomatékosan javasolja, hogy a szervezetek az internetre néző tűzfalaikat teljes körű alkalmazás-felügyeleti üzemmódban használják.

0

Az USA 57 százalékos importvámot szab ki a Hynix termékeire

2003. április 1. 20:11

[EBN] Az amerikai kereskedelmi minisztérium ma hozta nyilvánosságra a dél-koreai memóriagyártók ügyében folytatott vizsgálatot lezáró előzetes határozatát. A döntés kimondja, hogy a hosszú ideje anyagi gondokkal küzdő Hynix Semiconductor versenyellenes módon részesült több alkalommal is állami támogatásban, és ezért a jövőben 57,37 (!) százalékos importvám megfizetése mellett forgalmazhatja termékeit az Egyesült Államokban.

0

Olcsóbb chello előfizetési lehetőség áprilistól

2003. április 1. 18:58

2003 április 1-től új kedvezményt vezet be chello internetszolgáltatásának új előfizetői részére a UPC Magyarország Kft. A kedvezmény hosszabb hűségszerződés mellett nyújt olcsóbb csatlakozási- és havidíjas hozzáférést.

0

Elmarasztalták az [origo] Vizsláját mélylinkelésért *

2003. április 1. 16:33

A Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete elmarasztalta a népszerű Vizsla keresőt üzemeltető [origo]-t mélylinkelésért. Az internetes tartalomszolgáltatók önszabályozása érdekében létrehozott egyesület tavaly év végén adta ki elítélő állásfoglalását a mély linkekkel (nem közvetlenül a főoldalra, hanem egy belső oldalra mutató hivatkozás) kapcsolatban, s a vizsgálat végül az [origo] elmarasztalásával zárult.

0

Az Európai Bizottság a tíz legjobb európai munkaadó közé sorolta a Microsoftot

2003. április 1. 11:26

Az Európai Unió munka- és szociális ügyekért felelős biztosa, Anna Diamantopoulou bejelentette, hogy a Microsoft Európa tíz legjobb munkaadója közé tartozik. Az Európai Bizottság és a Great Place to Work (GPW) Intézet most első ízben készítette el ezt a komoly elismerést jelentő rangsort. A GPW immár 20 éve minősíti és rangsorolja világszerte a munkahelyeket.

0

Később kerül a szolgáltatókhoz a Motorola V290 mobiltelefon

2003. április 1. 10:20

[DigiTimes] Tajvani, iparági források szerint három hónappal később kerül a szolgáltatókhoz a Motorola színes kijelzővel ellátott, kihajtható V290 mobiltelefonja. A V290 készülék szerződéses gyártója, a tajvani BenQ nem képes a második negyedévre leszállítani a Motorola mobiltelefonját. Ugyanakkor a BenQ továbbra is gyártja a T190, T191 és C300 modelleket a Motorola számára.