Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Nokia 7650 és 3650 telefonokhoz is elérhető az Opera böngésző

Barna József, 2003. április 30. 16:49
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A norvég Opera Software tegnap letölthetővé tette Opera webböngészőjének Nokia 7650 és 3650 okos telefonokon használható változatát. A Nokia Series 60 platformon futó szoftver segítségével immár e modellek tulajdonosai is korlátozás nélkül érhetik el a világhálót.

[HWSW] A norvég Opera Software tegnap letölthetővé tette Opera webböngészőjének Nokia 7650 és 3650 okos telefonokon használható változatát. A Nokia Series 60 platformon futó szoftver segítségével immár e modellek tulajdonosai is korlátozás nélkül érhetik el a világhálót.

A böngésző az Opera for Smartphone/PDA korábbi változataihoz hasonlóan a vállalat Small-Screen Rendering megoldásának köszönhetően képes a többnyire nagyfelbontású monitorokra optimalizált weboldalak megjelenítésére. Az SSR úgy alakítja át a honlapokat, hogy azok a telefonok kisméretű kijelzőin is vízszintes görgetés nélkül legyenek élvezhetőek.

Jon S. von Tetzchner, az Opera elnök-vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a mobiltelefonok hatalmas lehetőségeket jelentenek vállalata számára. Mint hangsúlyozta, a Nokia 7650-ből több mint kétmillió darabot adtak el eddig világszerte, míg a várakozások szerint a Nokia 3650 még népszerűbb lesz.

A böngésző telepítésének mikéntjéről az Opera weboldalán található bővebb információ. A szoftvert a készülékbe helyezhető, D meghajtónak látszó memóriakártyára javasolt telepíteni, hogy ne foglaljon el memóriahelyet az egyéb beépített funkciók adatai elől. Az Opera for Series 60 Nokia 7650/3650 telefonokon használható változatának 14 napos kipróbálható verziója letölthető erről az oldalról kiindulva. A szoftver korlátozások nélküli teljes verziója jelenleg 19,95 euróért vásárolható meg.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.