Szerző: Barna József

2003. április 30. 16:49

Nokia 7650 és 3650 telefonokhoz is elérhető az Opera böngésző

A norvég Opera Software tegnap letölthetővé tette Opera webböngészőjének Nokia 7650 és 3650 okos telefonokon használható változatát. A Nokia Series 60 platformon futó szoftver segítségével immár e modellek tulajdonosai is korlátozás nélkül érhetik el a világhálót.

[HWSW] A norvég Opera Software tegnap letölthetővé tette Opera webböngészőjének Nokia 7650 és 3650 okos telefonokon használható változatát. A Nokia Series 60 platformon futó szoftver segítségével immár e modellek tulajdonosai is korlátozás nélkül érhetik el a világhálót.

A böngésző az Opera for Smartphone/PDA korábbi változataihoz hasonlóan a vállalat Small-Screen Rendering megoldásának köszönhetően képes a többnyire nagyfelbontású monitorokra optimalizált weboldalak megjelenítésére. Az SSR úgy alakítja át a honlapokat, hogy azok a telefonok kisméretű kijelzőin is vízszintes görgetés nélkül legyenek élvezhetőek.

Jon S. von Tetzchner, az Opera elnök-vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a mobiltelefonok hatalmas lehetőségeket jelentenek vállalata számára. Mint hangsúlyozta, a Nokia 7650-ből több mint kétmillió darabot adtak el eddig világszerte, míg a várakozások szerint a Nokia 3650 még népszerűbb lesz.

A böngésző telepítésének mikéntjéről az Opera weboldalán található bővebb információ. A szoftvert a készülékbe helyezhető, D meghajtónak látszó memóriakártyára javasolt telepíteni, hogy ne foglaljon el memóriahelyet az egyéb beépített funkciók adatai elől. Az Opera for Series 60 Nokia 7650/3650 telefonokon használható változatának 14 napos kipróbálható verziója letölthető erről az oldalról kiindulva. A szoftver korlátozások nélküli teljes verziója jelenleg 19,95 euróért vásárolható meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról