dev archívum - 2003 szeptember

2003
szeptember

0

Megjelent a Norton Antivirus 2004

2003. szeptember 30. 16:25

A Symantec ma jelentette be a Norton AntiVirus 2004-et, a világ legmegbízhatóbb víruselhárító megoldásának legújabb változatát, amelynek legfontosabb új funkciója védelmet nyújt az egyes feljövőben levő, nem vírusjellegű veszélyforrások, így a kémszoftverek és a billentyűzést naplózó programok ellen is.

0

Nagyétkű felhasználók és a forgalmi korlát

2003. szeptember 30. 13:21

Rövid időn belül a harmadik eset, hogy a vállalkozási feltételek megváltoztatásának körülményeit vizsgálják a hatóságok. Bizonyára sokan emlékeznek rá, korábban a UPC vezette be szolgáltatására az adatforgalmi korlátot, igaz, mint utóbb kiderült ez nem volt ellentétes az ászf-fel, csak többéves marketingükkel. Az ezzel kapcsolatos a beadványok egy részét elutasították, más esetekben még nem zárult le a hivatalok vizsgálata. Majd a Pannon GSM volt soron: a vállalat korlátozta némely WAP-os oldal elérhetőségét, ám ezt a Hírközlési Felügyelet első majd másodfokon is megtiltotta a szolgáltatónak. Most a Vodafone ügye került bíróság elé, a Netért terelte jogi útra az ászf egyoldalú módosítását.

0

Október 1-től kapható itthon a Siemens ST55 és MC60 mobiltelefonja

2003. szeptember 30. 12:15

Október 1-től két új kamerás mobiltelefonnal, a Siemens ST55-el és MC60-sal bővül a Westel készülékválasztéka. A legújabb készülékek havidíjas előfizetéssel, kezdő részlet befizetése nélkül, 12 havi kamatmentes részletfizetéssel is megvásárolhatók. A Siemens ST 55 multimédiás mobil kizárólag a Westel üzleteiben és partnereinél kapható majd.

0

Megjelent az Adobe Creative Suite csomag

2003. szeptember 30. 09:42

[Herald] Az Adobe tegnap bemutatta az Adobe Creative Suite termékcsomagot, amely az Adobe Photoshop CS, az Adobe Illustrator CS, az Adobe InDesign CS és az Adobe GoLive CS termékek új, teljes verziós frissítését, valamint az Acrobat 6.0 Professionalt és a Version Cue fájlváltozat-kezelőt tartalmazza. A teljesen új Adobe Creative Suite segítségével a kreatív szakemberek gyorsabban, egyszerűbben és hatékonyabban készíthetnek nyomdai, illetve internetes dokumentumokat.

0

Csak PC-re és Xbox konzolra jelenik meg Half-Life 2

2003. szeptember 30. 08:10

A Computer and Video Games internetes magazin Doug Lombardi fejlesztőre hivatkozva közölte , hogy a Valve Software a PC-s változat mellett egyelőre csak az xboxos porton dolgozik.

0

Computex 2003: világok harca

2003. szeptember 29. 19:49

Cikkünkben a múlt héten lezajlott tajvani szakkiállítás érdekességeit mutatjuk be elsősorban képekben és a dolog természetéből fakadóan a teljesség igénye nélkül.

0

Ötvenezredik szélessávú előfizető az Axeleronál -- az [origo] működteti az Axiot

2003. szeptember 29. 14:03

Az 50 000. szélessávú internethozzáférést aktiválták a minap az Axeleronál. A vállalat közleménye szerint az ötvenezer szélessávú előfizető 88 százaléka ADSL-en kapcsolódik a világhálóra, a cégnél előfizetett összes internet-hozzáférésnek pedig 27 százaléka szélessávú -- szemben a 2002 végén regisztrált 14 százalékkal.

0

Újabb internetes zeneszolgáltatás indul: Musicmatch Downloads

2003. szeptember 29. 11:00

A Musicmatch a mai napon indítja útjára internetes zeneszolgáltatását, amely a Windows operációs rendszert futtató PC-ken elérhető internetes zenekönyvtárak közül elsőként nyújt az Apple iTunes Music Store-hoz hasonló lehetőségeket a letöltött dalok felhasználásával kapcsolatban.

0

Honlapok fogyatékkal élőknek

2003. szeptember 26. 15:32

Információs és közéleti magazin indult látáskárosultaknak. Az informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatán elnyert támogatás segítségével megvalósult honlap szeptemberben kezdte meg működését.

0

Az Ericsson nemzetközi versenyt hirdet 2003 legjobb mobilalkalmazásának kiválasztására

2003. szeptember 26. 12:29

Az Ericsson Mobilalkalmazás Díj 2003 bevezetésével kívánja megjutalmazni a mobilszolgáltatások fejlesztőit az Ericsson. A világ összes fejlesztőjét felkérik, hogy nevezzék be legjobb alkalmazásaikat a versenyre. A négy kategória mindegyikének legjobb három alkalmazása versenyez majd a november 25-én Zürichben megrendezendő döntőn.

0

Computex 2003: megérkezett az Athlon 64

2003. szeptember 25. 09:52

Az AMD fél nappal a San Francisco-i premier után a Computex 2003 szakmai kiállításon, egy nagyszabású show keretében mutatta be asztali és mobil számítógépekbe szánt nyolcadik generációs processzorcsaládját. Helyszíni beszámolónk Tajpejből.

0

Újabb nagy PC-gyártók telepítik előre a Javát számítógépeikre

2003. szeptember 24. 11:46

[CNET, eWEEK] A Sun Microsystems kedden bejelentette, hogy öt jelentős PC-gyártóval állapodott meg arról, hogy azok gyárilag telepítik számítógépeikre a Java alkalmazásfuttatási környezetet. A cég korábban hasonló megállapodást kötött a Hewlett-Packarddal, a Dellel és az Apple-lel.

0

Az AMD bejelentette Athlon 64 és Athlon 64 FX processzorait

2003. szeptember 24. 11:41

Az AMD a tegnapi napon végre bejelentette Athlon 64 és Athlon 64 FX processzorait. Az előbbit a vállalat asztali gépekbe és notebookokba ajánlja, utóbbit pedig kifejezetten a nagy teljesítményre igényes felhasználók, például számítógépes játékosok, valamint tartalomkészítők igényeihez igazította a cég.

0

Ezekben a percekben ért véget az AMD Athlon 64 processzorok hivatalos bemutatója

2003. szeptember 23. 20:14

Ezekben a percekben ért véget az AMD Athlon 64 processzorokat bejelentő San Francisco-i prezentációja, melyet helyi idő szerint 10 órától (hazánkban 19 órától) tekinthettek meg élőben az érdeklődők a visualwebcaster.com weboldalon keresztül. A Windows Media 9 és RealMedia formátumokban sugárzott anyag mellett a prezentáció részeként bemutatott slide-ok is megjelentek.

0

Beperelte a Netért a Vodafone-t

2003. szeptember 23. 18:26

Beadta az internetezők érdekeit védő Netért egyesület a keresetet a Vodafone Rt. ellen a szolgáltató általános vállalkozási feltételeinek módosíthatósága miatt -- derül ki az érdekvédők mai közleményéből. A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma előtt ma perfelvételi tárgyalással vette kezdetét a közérdekű per.

0

Új firmware a KiSS DivX-kompatibilis DVD-lejátszóihoz

2003. szeptember 23. 13:35

[Clubic.com] Újabb firmware-t tett elérhetővé a hazánkban is kapható DivX-kompatibilis asztali DVD-lejátszóihoz, a DP-450 és DP-500 készülékekhez a dán KiSS Technologies. A 2.7.1-es szoftverfrissítés apróbb kozmetikai változtatásokat és egy-két funkcióbeli javítást, fejlesztést tartalmaz.

0

Megjelent az Opera webböngésző 7.20-as, Windows-os verziója

2003. szeptember 23. 12:25

Az Opera Software bejelentette az Opera webböngésző Windows operációs rendszereken futó, 7.20-as verziószámú frissített, végleges változatát. A Windows mellett Linuxra, Solarisra és FreeBSD-re is megjelent 7.20 bétaverzió a felhasználók visszajelzései szerint érezhetően gyorsabb lett a korábbi változatoknál, ezért feltehetően a végleges változatban sem kell csalódnunk ezen a téren.

0

Freestart: megújult honlap, fizetős szolgáltatások

2003. szeptember 19. 12:58

A jövőben új szolgáltasokat nyújt az ingyenes internet-hozzáférése révén népszerű Freestart -- egyúttal megújult a szolgáltató weboldala is. A kiegészítő szolgáltatások egyrészt a felhasználók biztonságát szolgálják, másrészt nagyobb tárterületet biztosítanak az ügyfeleknek.

0

Elhárult az egyik legnagyobb akadály a Linux-alapú mobiltelefonok megjelenése elől

2003. szeptember 19. 09:37

[News.com, Openwave] Az Openwave Systems tegnap sajtóközleményben jelentette be, hogy elérhetővé vált Linux operációs rendszert támogató szoftvercsomagja, mely böngészőt és e-mail alkalmazást is tartalmaz a Linux-alapú mobiltelefonok fejlesztői számára. A világ piacain gazdára talált mobiltelefonok többségében az Openwave szoftvere biztosítja a WAP és HTML oldalak elérését, ezért a bejelentés jelentősen erősítheti a Linux operációs rendszer esélyeit a mobilpiacon.

0

Támadás alatt a Trillian azonnali üzenetküldő szoftver

2003. szeptember 19. 08:44

[Clubic.com] Néhány héttel ezelőtt a Microsoft nyilvánosságra hozta, hogy október 15-e után csak az 5.0-ás, vagy ennél magasabb verziószámú MSN Messenger üzenőszoftver lesz alkalmas az internetes csevegésre. A bejelentés főként az egyéb szoftvercégek által fejlesztett programok használóit érinti, bár a Microsoft azt is közölte, hogy a külső szoftvereket sem zárja ki hálózatából -- várhatóan megfelelő licencdíj ellenében.

0

Két újabb videoszerkesztő szoftverrel kényezteti a felhasználókat a Pinnacle

2003. szeptember 18. 18:46

[Clubic.com] Két újabb videoszerkesztő szoftverrel kényezteti a kreativitásukat kiélni vágyó felhasználókat a német Pinnacle Systems. A Pinnacle Liquid Edition és Liquid Edition Pro szerkesztőszoftverek mind a processzor, mint a grafikus kártya processzorának erejét felhasználják a valós idejű kimenet generálásához, így több mint 1000 valós idejű effekt érhető el a gép hardverelemeinek segítségével.

0

Rövidesen itt az újabb SYSmark

2003. szeptember 18. 18:43

A Business Applications Performance Corporation (BAPCo) a hét elején jelentette be, hogy rövidesen megjelenik a számítógépek irodai és kreatív munka alatt nyújtott teljesítményének mérésére a szaksajtóban kvázi-szabványként elfogadott, ám a legutóbbi verzió kiegyensúlyozatlansága és pártossága miatt gyakorta kritizált SYSmark sorozat új tagja. A SYSmark 2004 immár a két évvel ezelőtt kiadott SYSmark 2002-t legélesebben bíráló AMD közreműködésével készült.

0

Hamarosan megjelenik a StarOffice 7

2003. szeptember 18. 16:05

A Sun a Network Computing 03 rendezvény keretében számolt be arról, hogy elkészült a StarOffice irodai programcsomag újabb, 7-es számot viselő változatával. A jó néhány új funkcióval ellátott új változat október 14-től lesz megvásárolható.

0

Jelentős növekedés várható a vékonykliens-piacon

2003. szeptember 18. 09:36

[CNET] Az IDC piackutató cég szerdán közzétett jelentése szerint a vékonykliens-piac várható éves növekedési üteme eléri a 22,8 százalékot a következő öt évben. Ezzel együtt a közeljövőben nem fenyegeti nagy veszély a Windows szoftverek dominanciáját.

0

Intel Developer Forum 2003 ősz -- a második nap

2003. szeptember 18. 01:46

Az Intel Developer Forum második napjának gerincét a mobil eszközök alkották. A nap legfontosabb eseménye a Banias és a Centrino utódjának bejelentése volt, de izgalmasnak ígérkezik a következő generációs Xscale architektúra is. Helyszíni tudósításunk San Joséból.

0

A Sun bemutatta a Java Systems szoftverrendszert

2003. szeptember 17. 16:02

[Lenhardt & Weichinger] A Sun Microsystems a Network Computing 03 rendezvény keretében bemutatta a Sun Java System névre keresztelt rendszerét, amely a hálózati informatika szoftvereinek világában gyökeresen új szemléletet testesít meg a költségek és a kockázat csökkentése érdekében. A Sun Java System részeként a Sun hat új, nyílt, alacsony költségű és biztonságos szoftverrendszerbe tömöríti teljes szoftverkínálatát.

0

IDF: extrém Pentium 4 processzor játékosoknak

2003. szeptember 17. 15:04

Amint arról részletes beszámolónkban hírt adtunk, az Intel az őszi IDF nyitónapján közölte: rövidesen piacra dob egy kifejezetten a számítógépes játékok kedvelőinek szánt nagyteljesítményű asztali processzort Pentium 4 Extreme Edition néven. Az új chip, amely hatalmas méretű harmadszintű gyorsítótárral rendelkezik, aligha lesz olcsó.

0

Naponta frissülő tartalom a National Geographic magyar oldalán

2003. szeptember 17. 09:09

Szeptember elejétől kibővült a National Geographic internetes tartalomszolgáltatása, közölte ma a lapot kiadó Sanoma Budapest Kiadói Rt. Az oldalon amellett, hogy megtalálható a havi magazin anyaga is, immár mindennap friss tudományos információk, visszatekintések, érdekességek várják az olvasót. Az online szerkesztőség célkitűzése: naponta, minden látogatónak legalább 15 perc igényes szórakozást nyújtani.

0

Szabadfogású számítógép: verseny 19 év alatti fiataloknak

2003. szeptember 15. 16:45

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Szabadfogású számítógép címmel versenyt hirdet az informatika iránt fogékony, 19 év alatti fiatalok számára. A versenyen minden számítógéppel készített pályamű esélyes lehet, így játékok, animációk, portálok, honlapok, szoftverek vagy akár robotok is. Az alkotások leadási határideje 2003. november 3. A verseny győztesei értékes nyereményeket vehetnek át.

0

Megjelent és letölthető az AquaMark3 tesztprogram

2003. szeptember 15. 16:26

Megjelent és -- technikai problémák miatt némi késéssel ugyan, de -- szerverünkről is letölthető a Massive Development és a JoWooD Productions fejlesztésében készült AquaMark3 tesztprogram. A videokártyák teljesítményének mérésére szolgáló alkalmazás a 3Dmark03-mal kel versenyre.

0

Törhetetlen Linux Magyarországon: nem kell mindenkit megtéríteni

2003. szeptember 15. 11:57

Az Oracle magyarországi leányvállalatának 10 éves évfordulója kapcsán lapunk a vállalat hazai technológiai tanácsadójával, Markovits Péterrel beszélgetett az Oracle linuxos stratégiájáról, illetve annak magyar vonatkozásairól.

0

Akvizíciójával a Microsoft .NET felé nyit az econet

2003. szeptember 15. 09:26

Az econet.hu Informatikai Rt. megvásárolta a Microsoft .NET technológiáján alapuló IVY portálkészítő és adminisztráló rendszert. A hazai fejlesztésű eszköz integrálásával az econet.hu platformfüggetlen módon lesz képes internetes és intranetes megoldásokat kínálni ügyfelei számára, közölte ma a vállalat.

0

Ismét ingyenes a világrádió szolgáltatása

2003. szeptember 12. 18:39

Hírlevélben tájékoztatta előfizetőit az internet Világrádió üzemeltetője, hogy ismét ingyenessé tette a szoftver használatát. Mint emlékezetes, augusztus 18-án a rádió havi 8 dolláros előfizetési rendszert vezetett be. Az előfizetés hiányában pedig használhatatlanná váltak a korábbi szoftververziók.

0

Új Hírközlési Törvény: fizetni kell az otthoni hálózatok után?

2003. szeptember 12. 15:21

A szakmai egyeztetésen túljutott Elektronikus Hírközlési Törvény tervezete várhatóan szeptemberben kerül a kormány elé elfogadásra, ám a közigazgatási és szakmai egyeztetésen körözött legutóbbi változat több korábbi fontos szakmai kifogásnak nem adott helyet.

0

Az új Hírközlési Törvény bírálata

2003. szeptember 12. 15:15

Több pontban összegezte a hírközlési törvénytervezettel kapcsolatos észrevételeit az Internetszolgáltatók Tanácsa. Az észrevételeket azt követően hozták nyilvánosságra, hogy megszűnt a minisztériummal folytatott párbeszéd: a szakmai szervezet gyakorlatilag csak akkor tudja majd meg, hogy észrevételeinek megfelelően módosították-e a tervezetet, mikor a joganyag a parlament elé kerül.

0

Jóváírja ügyfeleinek a 900 forintos csomagváltás díját a Pannon

2003. szeptember 12. 13:21

Mint korábban beszámoltunk róla, a Pannon GSM szeptember elsején módosította a Perfekt díjcsomagra való áttérés feltételeit: szeptember 1-től kezdődően a korábban ingyenesnek meghirdetett tarifacsomag-váltásért 900 forintos egyszeri díjat számolt fel. A döntést számos ügyfél bírálta, mondván: a díjfizetésről szóló közleményt a Pannon csak későn, a hatálybalépést megelőző napokon tette közzé.

0

Az AMD megnyerte az ellene indított diszkriminációs pert

2003. szeptember 12. 10:06

Az AMD megnyerte az ellene indított diszkriminációs pert: a bíróság kimondta, hogy a libanoni születésű Walid Maghribit, vállalat memóriachipekért felelős részlegének korábbi vezetőjét nem érte hátrány származása és vallása miatt. Maghribi csalódottan nyilatkozott a döntésről, azonban közölte, hogy tudomásul veszi és elfogadja az ítéletet.

0

Újabb kritikus biztonsági rés a Windowsokban

2003. szeptember 11. 09:35

[PCWorld] Néhány héttel a Blaster néven ismertté vált féreg felbukkanása után a Microsoft három olyan újabb Windows-sebezhetőségről számolt be, mely a kártékony víruséhoz hasonló támadásokat tesz lehetővé. A biztonsági réseket kihasználva támadók átvehetik az uralmat a védtelen számítógépek felett. A szoftvervállalat a javítócsomag azonnali telepítését javasolja a Windows-felhasználóknak.

0

Megjelent a Macromedia Flash Player 7

2003. szeptember 10. 16:16

A Macromedia ma bejelentette, hogy letölthetővé vált a webes animációk megjelenítésére képes lejátszójának legújabb változata, a Flash Player 7. A vállalat közleménye szerint az új verzió egyes feladatok végrehajtása során kétszer olyan gyors, mint a korábbi változatok.

0

Kijavította a Microsoft a Windows XP USB-kezelési problémáit

2003. szeptember 10. 14:20

A Microsoft által közzétett frissített USB-meghajtók számtalan, korábban tapasztalt hibát javíthatnak ki, több bosszantó problémára nyújthatnak megoldást. A letölthető frissítést azonban feltétlenül csak akkor javasolja telepíteni a vállalat, amennyiben valóban tapasztaljuk a gondokat, ellenkező esetben javasolja, hogy várjuk meg a következő, második szervízcsomagot.

0

FOTEXnet.hu: országszerte ingyenes házhozszállítás

2003. szeptember 10. 11:06

A hároméves születésnapját ünneplő FOTEXnet.hu Áruház 2003 szeptemberétől kedvezőbb szállítási feltételeket biztosít a vásárlók számára. Az online áruház közleménye szerint az ország egész területén ingyenessé vált a házhozszállítás, és a vásárlók immár három kézbesítési időszak közül választhatnak.

0

Megújult a Microsoft Office internetes tudásbázisa

2003. szeptember 9. 18:44

A Microsoft tegnap indította el Office Online weboldalát, amely a népszerű irodai programcsomag felhasználóinak nyújt segítséget az alkalmazások testreszabásához. Az angol nyelvű honlap -- mely az októberben megjelenő Office 2003-ból közvetlenül is elérhető lesz -- a korábbi Office Tools on the Web oldalt váltja le.

0

Internetes zeneszolgáltatást indított a Virgin

2003. szeptember 9. 10:57

A Virgin Megastores tegnap indította el on-line zeneszolgáltatását Nagy-Britanniában. A vállalat a dalok internetes árusítása révén igyekszik a lemezeladások meredek csökkenéséből származó bevételkiesését pótolni.

0

Egy tanulmány szerint a Windows olcsóbb, mint a Linux

2003. szeptember 9. 10:10

Egy, a Microsoft megbízásából készített tanulmány szerint a Windows használata akár 28 százalékkal is olcsóbb lehet a Linuxnál. A Giga Research által elvégzett felmérés egy tucat közepes és nagyvállalat példáján keresztül mutatja be a webes portálfejlesztéshez használt eszközöket és azok költségvonzatait windowsos és linuxos környezetben.

0

Nagy siker az Apple internetes zeneszolgáltatása

2003. szeptember 9. 09:14

Az Apple hétfőn bejelentette, hogy a négy hónappal ezelőtti indulás óta több mint 10 millió dalt értékesítettek az online iTunes Music Store szolgáltatás keretében. A cég egyúttal bemutatta az iPod audiolejátszó legújabb, 40 GB-os változatát.

0

Újabb Opteron processzorok az AMD-től

2003. szeptember 9. 08:53

Az AMD ma kibővítette szerverekbe és munkaállomásokba szánt Opteron processzorcsaládját. Az Oracle World 2003 rendezvényen bemutatott új, négy- és nyolcprocesszoros rendszerekhez szánt Opteron 846 és az egyprocesszoros szerverekhez és munkaállomásokhoz ajánlott Opteron 146 egyaránt 2 GHz-en üzemel.

0

Nagy Testvér díj: jelölés harmadszor

2003. szeptember 8. 14:33

Harmadik alkalommal kerül sor Magyarországon a Nagy Testvér Díj átadására. A Technika az Emberért Alapítvány által meghonosított díj odaítélésének procedúrája egyelőre a jelölési szakasznál tart: a díjak átadására valójában november 6-án kerül sor.

0

A Sony Ericsson januárban dobja piacra a Z1010 harmadik generációs mobiltelefont

2003. szeptember 8. 08:38

[CNET] A Sony Ericsson azt tervezi, hogy januárban kezdi meg a Z1010 mobiltelefon értékesítését; ezzel a vállalat belép a harmadik generációs (3G) mobiltelefonok piacára. Philip Rambech, a Sony Ericsson Great Britain and Ireland ügyvezető igazgatója közölte, hogy a készülék végső tesztelése folyamatban van.

0

SiS655FX lapkakészletre épül a Gigabyte új alaplapja

2003. szeptember 5. 16:32

A Gigabyte a héten jelentette be Intel Pentium 4 processzorokat támogató legújabb alaplapját. A GA-8S655FX sorozatba tartozó lapok a kétcsatornás memóriavezérlővel ellátott SiS655FX lapkakészletre épülnek, így versenytársai lehetnek az Intel 865 és 875 alapú megoldásoknak.

0

Szerverünkről is letölthető a legújabb ATI Catalyst meghajtóprogram

2003. szeptember 5. 11:26

[Clubic.com] Megjelent, és FTP-szerverünkről , helyből letölthető az ATI Radeon kártyákhoz készített Catalyst drivercsomag legújabb, 3.7-es verziója. A szerverünkön található telepítők nemzetközi változatok, melyek a magyar nyelvű verziót is tartalmazzák.

0

A megújult Pannon-honlap szerint is ingyenes a tarifacsomag-váltás Praktikum Perfektre

2003. szeptember 5. 09:53

Mint tegnap hírül adtuk , egymásnak ellentmondó üzletszabályzat-verziók váltották egymást a Pannon GSM weboldalán. A Praktikum Perfekt csomagra való váltás ingyenességét garantáló sor egyszerűen eltűnt a szolgáltató üzletszabályzatából. Az üzletszabályzati melléklet szeptember elsején -- hatálybalépése napján -- történt cseréjére a szolgáltató szerint azért volt szükség, mert lejárt a promóciós időszak.

0

Athlon 64 processzor és alaplap egyben

2003. szeptember 4. 19:03

A DigiTimes értesülései szerint a vezető tajvani alaplapgyártók a lapka bevezetését követő hetekben processzorral együtt kínálnák az AMD Athlon 64 processzorait támogató alaplapjaikat. A vállalatok így igyekeznek elébe menni annak, hogy a 64 bites chip esetleges korlátozott hozzáférhetősége hátráltassa az alaplapok eladásait.

0

Drágulnak a Vodafone-ra küldött SMS-ek - megszűnik a másodperc alapú új előfizetés lehetősége a Pannonnál

2003. szeptember 4. 17:56

[Népszabadság] Felemelte a Vodafone a hálózatába érkező SMS-ek végződtetési díját -- tudta meg a Népszabadság . A mobilszolgáltatók minden, a hálózatukba érkező SMS után úgynevezett végződtetési díjat számolnak fel egymásnak. Ezt az összeget -- no és a szolgáltatók hasznát biztosító hányadot -- számlázzák tovább ügyfeleiknek a vállalatok.

0

Utólag módosította üzletszabályzatát a Pannon GSM?

2003. szeptember 4. 15:46

A felhasználók szerint utólag -- a hatálybalépés napján -- módosította üzletszabályzatának egyik mellékletét a Pannon GSM. A felháborodott előfizetők szerint egy nem is mellékes pont tűnt el egy nap alatt a szabályzatból: épp az a passzus, amely a Praktikum Perfekt díjcsomagra való átállás ingyenességét garantálta volna.

0

Megjelent a SWiSHmax 1.0 Flash-szerkesztő alkalmazás

2003. szeptember 4. 11:52

Két évi szorgos munka gyümölcse érett be az ausztrál fejlesztőcégnél: szeptember 3-án megjelent a Flash-animációk készítésére tervezett SWiSH termékcsalád SWiSHmax nevű tagja. Ahogy általában a családtagok szoktak, hasonlít testvéreire, noha a legfiatalabb, mégis ő rendelkezik a legtöbb tudással.

0

A bakelit hanglemezek sorsára juthatnak a zenei CD-k

2003. szeptember 4. 10:08

[CNET] A Forrester Research piackutató vállalat legfrissebb felmérése szerint a zenei CD-k eladásai zuhanásszerűen csökkenni fognak, mivel a fogyasztók egyre inkább előnyben részesítik az interneten keresztül elérhető hang- és videoanyagokat.

0

Megjelent a DivX videotömörítő kodek 5.1-es változata

2003. szeptember 3. 13:40

Megjelent és FTP-szerverünkről letölthető a DivX videotömörítő kodek legújabb, 5.1-es változata. Az ingyenesen elérhető alap csomag mellett a reklámokat töltögető, ingyenes Pro változat és a Dr.DivX tömörítő alkalmazás 5.1-es kodeket tartalmazó 1.5-ös verziója is letölthető.

0

Átadták az econet önkormányzati portálrendszerének első részét

2003. szeptember 3. 10:04

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) átvette és ki is fizette az önkormányzati-portál rendszer weboldalainak első csomagját, mely az econet.hu által a rendszerben fejlesztendő közel 150 önkormányzati portál csaknem felét érinti.

0

Megújul a Mindentudás Egyetemének honlapja

2003. szeptember 2. 17:33

A jövő héten megújul a Magyar Tudományos Akadémia, a Matáv és az Axelero együttműködésével egy évvel ezelőtt útjára indított Mindentudás Egyetemének honlapja. A népszerű internetes oldal átalakítására elsősorban az egyre terebélyesedő információtömegben való egyszerűbb eligazodás érdekében került sor, áll az Axelero közleményében.

0

A magyar felhasználók háromnegyede nem tudja, hogy létezik spamtörvény

2003. szeptember 2. 15:50

A Symantec és a Hírek Kft. közös, a kéretlen elektronikus levelek kényszerű fogadói körében végzett felméréséről számolt be mai sajtótájékoztatóján a Symantec képviselője. A magyarországi felmérés az interneten készült idén július-augusztus hónapban, s összesen 3782-en válaszoltak a webes kérdőív kérdéseire.

0

Böngészőfüggetlen lesz a Matáv e-számla

2003. szeptember 2. 13:15

Júniusi hírünk megjelenése után számos olvasói visszajelzés érkezett, melyek a Matáv e-számla használatával kapcsolatos észrevételeket tartalmaztak. Mint korábban megírtuk: a szolgáltatás csak az Internet Explorer 5.5-ös, vagy magasabb verziószámú, illetve az öreg Netscape, vagyis a böngésző 4.75-4.8-as változataival használható, ezzel szemben olvasóink jelezték, hogy az Explorer 6.1-es verziójával a kiadottól ellentétben mégsem lehet használni a szolgáltatást, ám Operával például mégis működik.

0

A HWSW híreivel is bővül a Vodafone live! tartalomszolgáltatása

2003. szeptember 1. 16:47

Megújul a Vodafone Magyarország live! szolgáltatása: a mobil oldalak szeptember folyamán új köntösben jelentkeznek. A megújult szolgáltatás Magyarország legszélesebb tartalomkínálattal rendelkező, legtöbb tartalomszolgáltató partnert felsorakoztató mobilportáljává alakul át.

0

Hamarosan kaphatóak lesznek az első 8x-os DVD-lemezek -- 4,7 GB adat 8 perc alatt

2003. szeptember 1. 15:48

[3DSoundSurge] A Ricoh, a világ egyik vezető DVD-író és DVD-média beszállítója a berlini IFA 2003 szórakoztatóelektronikai vásáron jelentette be újabb, 8x-os sebességgel írható DVD+R médiáját. A 8x-os írásra képes meghajtókkal -- jelenleg csak a Plextor rendelkezik ilyennel -- kevesebb mint 8 perc alatt írhatunk fel 4,7 GB-nyi adatot a 8x-os írást lehetővé tévő lemezre. A 8x-os médiák visszamenőleg kompatibilisek a lassabb írókkal is, akár 1x-es sebességgel is írhatóak.

0

Új chellos díjcsomag a UPC-től

2003. szeptember 1. 10:32

Új díjcsomagot vezet be kábeles internet-hozzáférés szolgáltatásában a UPC: a nagyobb sebességet, megemelt adatforgalmi limitet és több gép csatlakoztatásának lehetőségét ígérő csomagot chello plus néven értékesíti a szolgáltató.

0

10 ezer aláírás a Westel webes SMS-küldőjének megszüntetése ellen

2003. szeptember 1. 09:33

Közel 10 ezren írták alá a Westel ingyenes, internetes SMS-küldő oldalának megszüntetése ellen tiltakozó ívet. A GPortal.hu/777sms oldalon található aláírásgyűjtő ív szerkesztőjének igérete szerint amennyiben sok aláírás gyűlik össze, megpróbálnak hatni a mobilszolgáltatóra.