Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 16. 10:32

Nyílt forrású fájlcserélő program Apple iTunes felhasználóknak

[CNET] Ismét letölthetővé vált az iCommune szoftver, amely segítségével az Apple Mac számítógépek tulajdonosai megoszthatják egymással az iTunes alkalmazásban tárolt zenefájlokat.

HIRDETÉS

[CNET] Ismét letölthetővé vált az iCommune szoftver, amely segítségével az Apple Mac számítógépek tulajdonosai megoszthatják egymással az iTunes alkalmazásban tárolt zenefájlokat.

A programot fejlesztő James Speth januárban kénytelen volt eltávolítani az iCommune-t az internetről, mivel az Apple perrel fenyegette meg. A számítógépgyártó azt állította, hogy a szoftver olyan kódrészleteket tartalmaz, amelyek az Apple-től származnak.

Speth újraírta az iCommunune-t, állítása szerint a most megjelent változatba már nem lehet belekötni. Az Apple valószínűleg már nem emel kifogást, a lemezkiadókat azonban bizonyosan érzékenyen érinti majd a program megjelenése. Ráadásul a szoftver nyílt forrású, illetve a fájlok cseréjéhez nincs szükség központi szerverre, ezért bizonyára népszerű lesz az Apple Mac felhasználók körében.

Speth elmondása szerint az iCommune az iTunes alkalmazás néhány kevésbé ismert szolgáltatását használja fel és AppleScript nyelven íródott. A programozó jelenleg azon dolgozik, hogy az iCommune az Apple Rendezvous technológia segítségével automatikusan megtalálja a hálózaton a többi iCommune-felhasználót.

A fejlesztő elmondása szerint semmiféle anyagi érdek nem motiválja, ezért is tette közzé az iCommune forráskódját. Speth tavaly áprilisban kezdett el dolgozni a programon, és az Apple fenyegetése további inspirációt jelentett a számára. "Az új verzióval azt akartam elérni, hogy ne az Apple-é legyen az utolsó szó" -- mondta Speth. Az iCommune megtalálható a SourceForge weboldalon.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 13:58

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.