Szerző: Barna József

2003. április 11. 18:45

Kompakt Pentium 4-es alaplapok az FIC-től

A tajvani First International Computer (FIC) nemrégiben két újabb SiS lapkakészletre épülő alaplappal bővítette kínálatát. Mindkét modell Pentium 4 processzorokhoz készült és MicoATX formátumú.

[HWSW] A tajvani First International Computer (FIC) nemrégiben két újabb SiS lapkakészletre épülő alaplappal bővítette kínálatát. Mindkét modell Pentium 4 processzorokhoz készült és MicoATX formátumú.

Az FIC VI35VL a SiS645 DX chipkészletre épül és a 400/533 MHz-es rendszerbuszt használó Intel Pentium 4 processzorokat támogatja. A MicroATX formátumú lapon 1 4x AGP, 3 PCI és 2 DDR DIMM foglalat található. Utóbbiakba maximum 2 Gbyte DDR333 memóriamodul helyezhető. A rendkívül kompakt lap ezen felül tartalmaz integrált audiovezérlőt és 10/100 Ethernet-vezérlőt, valamint képes az USB 2.0 perifériák kezelésére.

A szintén 400/533 MHz-es rendszerbuszú Pentium 4 processzorokhoz szánt VI35L lelkét az integrált grafikus maggal rendelkező SiS651 lapka adja. A lapon szintén 1 4x AGP, 3 PCI és 2 DDR DIMM foglalat található. Utóbbiakba maximum 2 Gbyte DDR333 memóriamodul helyezhető. Az integrált videovezérlőn túl helyet kapott a lapon audio- és hálózati vezérlő is, és ez a modell is képes USB 2.0 eszközök kezelésére.

Mindkét alaplap fel van szerelve az FIC repertoárjában megtalálható szolgáltatásokkal, így BIOS-a támogatja a bootlogó testre szabását és a túlhajtást. A termékhez a gyártó a Norton Anti Virus, Norton Ghost, Norton Personal Firewall és Adobe Acrobat Reader alkalmazásokat mellékeli.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról