Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. április 1. 16:33

Elmarasztalták az [origo] Vizsláját mélylinkelésért *

A Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete elmarasztalta a népszerű Vizsla keresőt üzemeltető [origo]-t mélylinkelésért. Az internetes tartalomszolgáltatók önszabályozása érdekében létrehozott egyesület tavaly év végén adta ki elítélő állásfoglalását a mély linkekkel (nem közvetlenül a főoldalra, hanem egy belső oldalra mutató hivatkozás) kapcsolatban, s a vizsgálat végül az [origo] elmarasztalásával zárult.

[HWSW] A Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete elmarasztalta a népszerű Vizsla keresőt üzemeltető [origo]-t mélylinkelésért. Az internetes tartalomszolgáltatók önszabályozása érdekében létrehozott egyesület tavaly év végén adta ki elítélő állásfoglalását a mély linkekkel (nem közvetlenül a főoldalra, hanem egy belső oldalra mutató hivatkozás) kapcsolatban, s a vizsgálat végül az [origo] elmarasztalásával zárult.

Magánszemély tett bejelentést az MTE-nél, hogy személyes weboldalának egy belső lapját a hozzájárulása nélkül indexelte le az [origo] Vizsla keresője -- tudta meg lapunk. Mint emlékezetes, tavaly az [origo] kezdeményezésére a több tartalomszolgáltatót tömörítő MTE egy háttéranyagában megállapította: "A mélylinkelés technikájának alkalmazása a magyar szerzői jogi szabályok szerint elsősorban a nyilvánossághoz közvetítési jog sérelmét jelentheti", és felhívta a tartalomszolgáltatók figyelmét, hogy a jogtulajdonos engedélye nélkül ne gyűjtsenek más honlapokról anyagokat.

A személyét titokban tartó panaszos szerint az [origo] Vizslája szó szerint ugyanazt valósítja meg, amit -- a tartalomszolgáltató kezdeményezésére -- elítélt az MTE. A honlaptulajdonosok körében ismert, hogy a keresőprogramokba bárki beküldheti bármelyik weboldal címét, a program robotjai pedig beindexelik a weboldal többi lapját is.

Az MTE vizsgálata az [origo] elmarasztalásával zárult, s felhívták a világ valamennyi keresőprogramja üzemeltetőinek figyelmét, hogy a hazai szabályozás értelmében a magyar weboldalaknak csak a címlapját szabad engedély nélkül indexelni.

* Szeretnénk emlékeztetni a kedves olvasót, hogy ma április elseje van. Amennyiben észrevétele, megjegyzése van a hírrel kapcsolatban, forduljon közvetlenül a szerzőhöz.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 00:48

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.