Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. április 21. 20:55

Megszűnt a #root.hu

Ismét búcsúzunk egy laptársunktól: ma délután elérhetetlenné vált a www.root.hu domain, a lap úgy tűnik végleg megszűnt. A tavaly nyáron indított #root.hu, elsősorban rendszergazdák, webmesterek és a számítástechnika gyakorlati kérdései iránt érdeklődők számára szolgált híreket, információkat, tippeket és trükköket.

HIRDETÉS

[HWSW] Ismét búcsúzunk egy laptársunktól: ma délután elérhetetlenné vált a www.root.hu domain, a lap úgy tűnik végleg megszűnt. A tavaly nyáron indított #root.hu, elsősorban rendszergazdák, webmesterek és a számítástechnika gyakorlati kérdései iránt érdeklődők számára szolgált híreket, információkat, tippeket és trükköket.

Agárdi Gábor, a lapot kiadó SWI Kommunikációs Kft. ügyvezetője lapunk érdeklődésére elmondta: a vállalkozáson belül profiltisztítást hajtanak végre, így a jövőben az ingyenes, illetve reklámmentes webhosting szolgáltatás és a mobilkommunikációs üzleti megoldások kerülnek előtérbe. Ez a profiltisztítás magyarázza a Play.hu linkportál két héttel ezelőtti bezárását és a #root.hu ma délutáni -- véglegesnek tűnő -- leállítását is.

A 2002 májusában indított #root.hu közel egy éves működésének eredményeit értékelve a tulajdonos-ügyvezető szerint a lap sem látogatottságban, sem a bevételeket tekintve nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A szerkesztőség tagjai ugyan vállalták, hogy díjazás nélkül, gyakorlatilag kedvtelésből töltik meg tartalommal az oldalt, ám a frissítéssel kapcsolatos szervezőmunka már több energiát igényelt, mint amennyit a látogatottság indokolt.

A lapnak csaknem száz külsős munkatársa volt, ezért a cikkek, hírek internetes elérhetősége az érdekeltek sokféle -- egymással néha ellentétes -- érdekeinek tiszteletben tartása miatt megszűnik. Valamennyi szerző továbbra is hozzáférhet a saját írásaihoz, és maga dönthet a további felhasználásról. Az egy év alatt megjelent közel 3000 hír és cikk abban formában, ahogy a #root.hu-n olvashattuk, valószínűleg nem érhető el többet, azonban más lehetőség egy hasonló tematikájú lap működtetésére nem kizárt.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 06:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.