Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. április 12. 10:04

Az EU népszavazás az interneten is nyomon követhető

Az interneten is nyomon követhetők az Európai Unióhoz való csatlakozásról rendezett népszavazás eredményei. A szavazás lebonyolításáért felelős Belügyminisztérium Központi Nyilvántartó és Választási Hivatalának honlapján számos adat megismerhető már napközben is, az eredményekről pedig 21 óra után tájékozódhatunk.

[HWSW] Az interneten is nyomon követhetők az Európai Unióhoz való csatlakozásról rendezett népszavazás eredményei. A szavazás lebonyolításáért felelős Belügyminisztérium Központi Nyilvántartó és Választási Hivatalának honlapján számos adat megismerhető már napközben is, az eredményekről pedig 21 óra után tájékozódhatunk.

A már ismert www.valasztas.hu címen található a népszavazással kapcsolatos valamennyi hivatalos adat, eredmény (a weboldal a www.unioscsatlakozas.hu és a www.eu-nepszavazas.hu címeken is elérhető). Napközben a részvételi arány növekedését kísérhetjük figyelemmel (a hírünk megjelenése előtti utolsó -- 9 órai -- adat szerint a választópolgárok 7,68 százaléka adta már le szavazatát), valamint a szavazókörökből beérkező, rendkívüli eseményekről tájékozódhatunk.

Este 9 óra után kezdődik az eredmények publikálása. A 21 órától élő eredmények menüpont alatt a szavazókörökből folyamatosan beérkező eredmények láthatók, a végleges -- de még nem hivatalos -- eredmény legkorábban 23 órakor kerül fel a weboldalra. Szintén 21 óra után olvashatunk majd a korábbi választásokat alapul vevő összehasonlításokat, elemzéseket is.

A Választási Iroda hivatalos eredményei alapján tájékoztatnak az internetes lapok, újságok is. A legnépszerűbb on-line lapok (Index, [origo]) folyamatosan közlik napközben is a részvételi arányokat, az ismert országos napilapok oldalán pedig a szavazás lezárultával, 21 órát követően olvashatunk az eredményekről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról