Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. április 24. 17:47

On-line napló a hírek közt

A jövőben on-line napló is színesíti a Hírkereső internetes hírgyűjteményét. A blog műfaját is befogadó hírportálon ezentúl hétköznaponként legalább egyszer frissülő, hangsúlyozottan női naplót is olvashatnak a látogatók.

[HWSW] A jövőben on-line napló is színesíti a Hírkereső internetes hírgyűjteményét. A blog műfaját is befogadó hírportálon ezentúl hétköznaponként legalább egyszer frissülő, hangsúlyozottan női naplót is olvashatnak a látogatók.

A bloggolás -- azaz internetes naplóírás -- világszerte nagy népszerűségnek örvend. A Blogger.com ingyenes naplótárhely szolgáltatás felhasználóinak száma idén év elején lépte át az egymilliót, s az Index által korábban idézett becslés szerint naponta mindegy ötezer új naplót indítanak a világhálón.

A személyes (vagy éppen politikai, társadalmi) üzenetet, véleményt megformáló hálószemek rendszerint vagy egy speciálisan a hálónaplózók számára kifejlesztett ingyenes szolgáltató (mint a korábban említett Blogger, vagy a Blogging Network) oldalán jelennek meg, vagy jobb-rosszabb házilagos kivitelezésű honlapon olvashatók. A hazai hálónaplók közül ez az első, melyet egy eredetileg más tartalmat kínáló weboldal befogadott.

A kevésbé az internetes, mint inkább a való világbéli élményeket megosztó -- egyelőre (nick)névtelen -- bloggerlány a jövőben hétköznaponként legalább egyszer frissíti a hírgyűjtemény blogsarkát. Noha a Hírkeresőn csak tegnap indult a blog, a titokzatos szerzőről annyit már sikerült kideríteni: közel másfél éve saját naplóoldalt is fenntart, méghozzá nem is akármilyet: a kevés hazai lány blogger (vagy a blog.lap.hu gyűjteményének meghatározása szerint harisnya) közül az egyik legnépszerűbb szerzőről van szó, aki vállalta, hogy saját lapjával párhuzamosan a hírgyűjtemény blog oldalát is rendszeresen frissíti.

A napló a Hírkereső főoldaláról érhető el, vagy www.hirkereso.hu/naplo címet beírva olvasható.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról