Szerző: Ady Krisztián

2003. április 18. 16:29

Megjelent a DivX videotömörítő kodek 5.0.4-es verziója

Megjelent és letölthető a DivX videotömörítő kodek legújabb, 5.0.4-es változata. A DivX Networks több hibát javított az új kodek megjelentetése előtt, valamint a korábbi hírünkben említett 2.1-es, újabb The Playa lejátszószoftver is megtalálható a 3 letölthető csomagban.

HIRDETÉS

[HWSW] Megjelent és letölthető a DivX videotömörítő kodek legújabb, 5.0.4-es változata. A DivX Networks több hibát javított az új kodek megjelentetése előtt, valamint a korábbi hírünkben említett 2.1-es, újabb The Playa lejátszószoftver is megtalálható a 3 letölthető csomagban.

Az 5.0.4-es verzió a következő fontosabb optimalizációkat, hibajavításokat tartalmazza:

  • Finomított "bitráta vezérlés", jelentősen gyorsabb algoritmus, egyenletesebb minőség
  • K6-2 processzorral kapcsolatos fagyás javítása
  • Kozmetikai, mínusz értékekkel kapcsolatos hibák javítása
  • A DirectShow dekóder postprocessing csúszkája nem volt elérhető ATI Radeon 9700 chipes kártyák esetén
  • stb.

A további javítások listája itt olvasható.

A Fullstream technológia a The Playa 2.1 lejátszóprogram "Use Accelerated Post-Processing" opciójának bekapcsolását követően aktiválódik. Az új Playa a DivX kódolású állományok mellett MPEG-1 és MPEG-2 videoállományokat is képes lejátszani.

Az ATI Radeon R300 chipekbe épített Fullstream technológia lehetővé teszi pixel shader programok használatát videók lejátszása esetében, amivel az alacsony bitrátájú tömörítést alkalmazó jelfolyamok minősége látványosan javítható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 15:37

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.