Szerző: Ady Krisztián

2003. április 18. 16:29

Megjelent a DivX videotömörítő kodek 5.0.4-es verziója

Megjelent és letölthető a DivX videotömörítő kodek legújabb, 5.0.4-es változata. A DivX Networks több hibát javított az új kodek megjelentetése előtt, valamint a korábbi hírünkben említett 2.1-es, újabb The Playa lejátszószoftver is megtalálható a 3 letölthető csomagban.

[HWSW] Megjelent és letölthető a DivX videotömörítő kodek legújabb, 5.0.4-es változata. A DivX Networks több hibát javított az új kodek megjelentetése előtt, valamint a korábbi hírünkben említett 2.1-es, újabb The Playa lejátszószoftver is megtalálható a 3 letölthető csomagban.

Az 5.0.4-es verzió a következő fontosabb optimalizációkat, hibajavításokat tartalmazza:

  • Finomított "bitráta vezérlés", jelentősen gyorsabb algoritmus, egyenletesebb minőség
  • K6-2 processzorral kapcsolatos fagyás javítása
  • Kozmetikai, mínusz értékekkel kapcsolatos hibák javítása
  • A DirectShow dekóder postprocessing csúszkája nem volt elérhető ATI Radeon 9700 chipes kártyák esetén
  • stb.

A további javítások listája itt olvasható.

A Fullstream technológia a The Playa 2.1 lejátszóprogram "Use Accelerated Post-Processing" opciójának bekapcsolását követően aktiválódik. Az új Playa a DivX kódolású állományok mellett MPEG-1 és MPEG-2 videoállományokat is képes lejátszani.

Az ATI Radeon R300 chipekbe épített Fullstream technológia lehetővé teszi pixel shader programok használatát videók lejátszása esetében, amivel az alacsony bitrátájú tömörítést alkalmazó jelfolyamok minősége látványosan javítható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról